Španska princeza na optuženičkoj klupi zbog utaje poreza

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska princeza na optuženičkoj klupi zbog utaje poreza

Španska princeza Kristina de Borbon, sestra kralja Felipea Četvrtog, dobila je sudsko naređenje da se pojavi pred sudom po optužbi za poresku prevaru, saopštio je danas Vrhovni sud Balearskih ostrva.

Ovim saopštenjem nastavlja se neugodna afera za špansku kraljevsku porodicu, koja je pokušala da se distancira od istrage o korupciji.

Optužnica je podignuta u okviru istrage o poslovima Kristininog muža, bivšeg olimpijskog rukometaša Inakija Urdangarina. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << optužen za proneveru novca iz javnih fondova preko svoje neprofitne fondacije.

Ovo će biti prvi put u Španiji da će se jedan član kraljevske porodice naći na optuženičkoj klupi. Princeza Kristina i njen muž odbacili su optužbe.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.