Solo nastup Dejmona  Albarna 12. jula na Petrovaradinu

Izvor: Blic, 07.Mar.2014, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solo nastup Dejmona Albarna 12. jula na Petrovaradinu

Dejmon Albarn nastupiće 12. jula na glavnoj bini Egzit festivala (10-13. jul). Prvi put pred publikom u Srbiji čuveni vokal će se predstaviti solo projektom, „Everyday Robots“, ali će ujedno izvesti i najveće hitove koji su obeležili njegovu karijeru.

Na repertoaru su ostvarenja koja je Albarn imao uz „Blur“ i „Gorilaz“, uključujući hitove „Girls & Boys“, „Song 2“, „Clint Eastwood“, „Feel Good Inc.“ i druge.

Istovremeno, on će izvesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i numere nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i grupa sa kojima je radio, od „Kleša“ do „Masiv Ateka“.

Dejmon je proglašen za jednog od vodećih ljudi sa svetske muzičke scene. Do sada je prodao više od 30 miliona nosača zvuka. Dobio je brojne nagrade, priznanja za rad u muzičkoj industriji, među kojima su Gremi, Brit i NME.

Zvezde u Novom Sadu

Pored Dejmona Albarna zasad su svoje nastupe na „Egzitu“ potvrdili Disclosure, Rudimental, Skrileks, di-džejevi Karl Kreg i Grin Velevet, potom Dub FX, Daski i Pol Volford, Džekmaster&Oneman i drugi. Karte za Egzit koštaju 5.990 dinara, za „Egzit avanturu“ (Egzit i Sea Dance festival na Jazu) komplet ulaznica je 6.990 dinara.

„Everyday Robots“ je njegov prvi solo projekat koji će u potpunosti biti predstavljen u aprilu. Publika je zasad imala priliku da čuje dva singla, a Albarn je rekao da nije siguran da li će opet raditi sam na nekom albumu.

- Oduvek sam pravio muziku. Jedino, ovo je album na kom stoji samo moje ime.

U neku ruku ovo je novo poglavlje u mom životu, ali nikako ne znači da ću od sada raditi isključivo kao solista - ispričao je Albarn za magazin „Rolingston“, ali je dodao da je „Everyday Robots“ nešto na šta je čekao 25 godina i da mu je to najličniji projekat do sada.

Gorilaz

Dejmon je 1998. sa Džejmijem Hjuletom pokrenuo „Gorilaz“, jedinstveni muzičko-vizuelni koncept

On kreće i na turneju u okviru koje je i nastup na Egzitu, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Turneja počinje u Londonu, a osim kod nas na festivalu, Dejmon će nastupiti i na najvećim svetskim festivalima u Španiji, Francuskoj, Americi, Danskoj, Holandiji i Belgiji.

Albarn je nedavno govorio i o uspehu svog virtuelnog benda „Gorilaz“.

- Muzički gledano, ja sam „Gorilaz“. Svirao sam pesme „Gorilaza“ na probama i neke od njih zvuče veoma sveže, tako da ću ih sigurno izvoditi na ovoj turneji - najavio je Albarn pred početak velike turneje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pevač grupe Gorilaz 12. jula na Petrovaradinu!

Izvor: Blic, 07.Mar.2014

Dejmon Albarn nastupiće 12. jula na glavnoj bini Egzit festivala (10-13. jul). Prvi put pred publikom u Srbiji čuveni vokal će se predstaviti solo projektom, „Everyday Robots“, ali će ujedno izvesti i najveće hitove koji su obeležili njegovu karijeru. ..Na repertoaru su ostvarenja koja je Albarn...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.