Šojgu naredio: Srbiji hitno isporučiti šest migova 29

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2016, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu naredio: Srbiji hitno isporučiti šest "migova 29"

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zadužio svog zamenika, generala Vitalija Antonova da hitno realizuje isporuku šest "migova 29" i modernog naoružanja Srbiji

To je listu "Informer" u četvrtak rečeno u više odlično obaveštenih diplomatskih krugova i u Beogradu i u Moskvi.

Uoči posete Rusiji premijera Aleksandra Vučića, koji će, kako je najavljeno, 21. decembra potpisati ugovore o isporuci šest aviona "mig 29" i drugog naoružanja našoj zemlji, ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ministar odbrane Sergej Šojgu izdao je naređenje da se Srbiji u najkraćim rokovima pomogne.

General Vitalij Antonov, podsetimo, pohvalio je Srbiju zbog odluke da pomogne rusku inicijativu za slanje humanitarne pomoći civilima u Siriji. U tu humanitarnu akciju, osim Jermenije i Belorusije uključili su se i Srbija, Kina, Azerbejdžan, Indija i Kazahstan.

- Pružanje humanitarne pomoći sirijskom narodu predstavlja važan korak kad je reč o inicijativi Rusije u Siriji. Zahvalni smo svima koji nam pomažu - istakao je Antonov tom prilikom.

Za realizaciju tog posla Šojgu je zadužio najbližeg saradnika, zamenika ministra odbrane generala Vitalija Antonova.

- Na jednom od sastanaka ministar Šojgu je generalu Antonovu u prisustvu predstavnika srpske strane predao papir s listom potrebnog naoružanja i opreme, doslovce rekavši: Generale, završite ovo! Pomoći Srbiji hitno, sve što se može! - prenosi jedan od naših sagovornika.

Prema njegovim rečima, Rusija pomoć ne uslovljava nikakvim kontrauslugama Srbije.

- Nema skrivenih uslova, nikakvih tajnih ugovora koji su navodno potpisani, a u kojima se Srbija obavezuje da neće ući u EU ili tako nešto. Sve te lažne informacije u srpskim medijima puštaju lobisti NATO pakta, koji po svaku cenu hoće da osujete dobre i partnerske odnose Srbije i Rusije - navodi izvor lista "Informer", i objašnjava da je ovde u pitanju "čisto i iskreno prijateljstvo i savezništvo".

- Predsednik Putin bez ikakvih zadnjih namera ili interesa želi da pomogne bratskom srpskom narodu. Ne pada mu na pamet da pomoć uslovljava. Znam da je mnogima na Zapadu teško da to razumeju, ali u međunarodnim odnosima ima primera iskrenog bratstva i prijateljstva, u kojima interes nije u prvom planu - navodi Informerov sagovornik, visoko pozicionirani službenik u ruskom ministarstvu odbrane.

Bratislav Gašić, bivši ministar odbrane, na drugoj strani kaže da nema lepše vesti od aranžmana sa Rusima.

- Reč je o značajnom pomaku u borbenoj gotovosti Vojske Srbije. Pogotovo za vazduhoplovstvo, koje je neopravdano, dugi niz godina bilo zapostavljeno. Radujem se tome i ponosim se što sam makar malo bio deo tog sistema - zaključuje Gašić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.