Sneg zavejao selu Srbiju

Izvor: Press, 09.Dec.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg zavejao selu Srbiju

"Kolona je duga oko 11 kilometara, a do prekida saobraćaja je došlo jer je teretno vozilo pokušalo da pretekne vozilo za čišćenje snega, izgubilo kontrolu i preprečilo put",, rekao je Marić za Radio televiziju Srbije.
On je kazao da se vozila kreću sporo, i izrazio nadu da će do podne i drugi pravci biti odbokirani. 
"Na nekoliko mesta angažovana je i mehanizacija Vojske Srbije", rekao je Marić i apelovao na vozače teretnih vozila da ne kreću na put do prestanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << padavina.
Marić je u izjavi Tanjugu objasnio da najveći problem stvara činjenica da teretni saobraćaj nije obustavljen, zbog čega je apelovao na vozace teretnih vozila da ne kreću na put.
"Situacija se menja iz sata u sat" i na nekim mestima gde je bilo problema sa blokiranim vozilima nema više kolona, a na drugim mestima se stvaraju nove, rekao je on.
Marić je kazao da su evakuisani putnici autobusa "Laste" koji je sinoć od 22 sata bio blokiran u Malom Iđošu.
Trenutno je najveća kolona vozila od 11 kilometara iz pravca Subotice ka Beogradu kod Bačke Topole, koju je izazvalo teretno vozilo bugarske registracije koje je preprečilo put u pokušaju da pretekne vozilo za čišćenje snega, rekao je Marić dodajući da se vozila sada kreću, ali sporo.
"Ovakvih situacija je bilo na na desetine, a tokom dana očekuje se da budu odblokirani svi putevi", naglasio je on.
On je kazao da je u toku noći bilo na desetine evakuacija putnika,među kojima i dece, iz zavejanih vozila.
Sektor za vanredne situacije je pripreme za ovakve situacije počeo još pre dva meseca, u koordinaciji s opštinskim štabovima, a očekujemo nabavku dodatne opreme, uključujući i motorne sanke, kazao je Marić.
Što se tiče organizacije komunalnih poslova, to je nadležnost lokalnih samouprava, napomenuo je Marić.
Građani mogu obratiti za pomoć na broj telefona 19 31 985.
Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, naložio je preduzimanje svih neophodnih mera i angažovanje raspoložive mehanizacije i ljudstva, kako bi se pomoglo građanima koji su u neprilikama zbog snežnog nevremena.
Dačić je sinoć rekao Tanjugu da je naložio angažovanje raspoložive mehanizacije i ljudstva za probijanje puteva neprohodnih za saobraćaj zbog snega, kao i evakuaciju ljudi i dece iz zavejanih vozila.
Na tome su, uz pripadnike Sektora za vanredne situacije, angažovani i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kao i policijske uprave na području Vojvodine - Subotica, Kikinda, Sombor, Novi Sad...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sneg zavejao celu Srbiju

Izvor: Press, 09.Dec.2012

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitno angažovanje jedinica Vojske Srbije, ljudstva i mehanizacije kako bi se pomoglo lokalnom stanovništvu u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.. Pripadnici Vojske Srbije...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.