Služen parastos za 305 ubijenih Srba

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2015, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Služen parastos za 305 ubijenih Srba

Kod Centralnog spomenika u Skelanima danas je služen parastos i prislužene su svijeće za pokoj duša 305 poginulih Srba iz ovog mjesta i okolnih sela, od kojih je njih 69 ubijeno na današnji dan prije 22 godine.

Polovinu poginulih činili su civili, žene, djeca i starci, od kojih se četvoro još vodi kao nestalo.

Jake muslimanske snage iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića upale su 16. januara 1993. godine u zoru u srpska sela Kušiće, Ćosiće i Kalimaniće, gdje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je, takođe, danas položeno cvijeće, a zatim u Skelane ubijajući, pljačkajući i paleći sve što je srpsko.

Više stotina stanovnika Srebrenice i susjedne opštine Bajinša Bašta u Srbiji, te brojne delegacije prisutvovale su današnjem parastosu i polaganju cvijeća za 305 nastradalih Srba iz bivše opštine Skelani.

Cvijeće na spomenik položio je i izaslanik predsjednika Republike Srpske Duško Četković, delagacija Vlade Srpske koju su činili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Cvijeće su položile i delegacija Boračka organizacije Srpske predvođena predsjednikom Milomirom Savčićem, te predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, udruženja logaraša, te delegacije opština i lokalnih boračkih organizacija iz regije Birač, kao i susjedne opštine Bajina Bašta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Služen parastos za 305 ubijenih Srba

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2015

Kod Centralnog spomenika u Skelanima danas je služen parastos i prislužene su svijeće za pokoj duša 305 poginulih Srba iz ovog mjesta i okolnih sela, od kojih je njih 69 ubijeno na današnji dan prije 22 godine...Polovinu poginulih činili su civili, žene, djeca i starci, od kojih se četvoro još...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.