Sloga i Tatran na otvaranju rukometnog TV turnira šampiona

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga i Tatran na otvaranju rukometnog TV turnira šampiona

Utakmicom slovačkog Tatran Prešova i Sloge u utorak u Doboju počinje 47. međunarodni rukometni TV turnir šampiona, koji ove godine slavi pola vijeka postojanja.

Svečano otvaranje smotre zakazano je za 17 časova na Stadionu sportskih igara, nakon čega će, u 17.30, početi takmičarski dio turnira susretem prošlogodišnjeg pobjednika i domaće ekipe. Turnir će otvoriti gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

"Kvalitet ekipa nije onakav na kakav smo navikli dobojsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << publiku, ali mislim da će zadovoljiti apetite gledalaca ispred TV ekrana i publiku na Stadionu sportskih igara. Mnogi prave paralelu turnira prije i poslije rata. To je vječito pitanje. Prije rata je rukomet bio mnogo jači u istočnim zemljama i tada su dominirale ekipe poput CSKA, Steaue, Dukle..., koje su u Doboj dolazile besplatno. Sada se kvalitet rukometa prebacio na Zapad, dominiraju njemačke i španske ekipe, koje očekuju da se njihov dolazak plati", naveo je Alen Petković, član Izvršnog odbora turnira.

On je naglasio da ekipa Saudijske Arabije snosi svoje troškove dolaska i boravka na turniru, što organizatorima predstavlja značajnu uštedu, dok će se turska ekipa Antalijaspor odužiti Slogi devetodnevnim pripremama.

Smještaj ekipa je i dalje najveći problem za organizatore i jedan od glavnih razloga što se na turnir ne mogu pozvati vrhunske ekipe.

"Ponovo će samo jedna ekipa biti smještena u Doboju, dok će sve ostale biti raspoređene u Tesliću, Maglaju, Gračanici i Jelahu. To je nažalost tako, turnir nema hotel i ne može da ga napravi", rekao je Petković.

On je dodao da će pobjedniku turnira pripasti 10.000 evra, drugoplasiranom timu 7.500, a trećeplasiranom 5.000 evra, što je pristojan nagradni fond s obzirom na to da je Doboj prošle godine pogodila katastrofalna poplava.

U Grupi A, pored Sloge i Tatrana, nalaze se još Izviđač iz Ljubuškog i turska Antalijaspor, dok Grupu B čine slovenačko Gorenje, novosadska Vojvodina, reprezentacija Saudijske Arabije i šampion BiH, banjalučki Borac M:tel.

Dobojski turnir uvršten je u takmičarski kalendar Evropske i Svjetske rukometne federacije.

Grupa A

Grupa B

Svečano otvaranje (17)

Sloga - Tatran P. (17.30)

S. Arabija - Gorenje (19.15)

Izviđač - Antalijaspor (21)

Vojvodina - S. Arabija (17.30)

Tatran P. - Izviđač (19.15)

Gorenje - Borac M:tel (21)

Antalijaspor - Tatran P. (17.30)

Borac M:tel - Vojvodina (19.15)

Izviđač - Sloga (21)

Vojvodina - Gorenje (17.30)

Sloga - Antalijaspor (19.15)

S. Arabija - Borac M:tel (21)

Meč za 7. mjesto (10)

Meč za 5. mjesto (12)

Meč za treće mjesto (18)

Crvenka - Sloga (veterani) 19.45

Finale (20.30)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kreće 47. TV turnir šampiona "Doboj 2015"

Izvor: BanjalukaLive.com, 18.Avg.2015, 12:08

U Doboju će danas biti otvoren 47. Međunarodni rukometni TV turnir "Doboj 2015", na kojem učestvuje sedam ekipa iz BiH, Srbije, Slovačke, Slovenije i Turske, te reprezentacija Saudijske Arabije. Svečano otvaranje 47. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2015" predviđeno je u 17...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.