Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skopje: Devet osumnjičenih za zločinačko udruživanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije podnijelo je kaznenu prijavu protiv devet osoba osumnjičenih za "zločinačko udruživanje", "zloupotrebu položaja i ovlasti", "pranje  novca i druga kaznena djela",  "krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga",   a u vezi sa servisiranjem  šest helikoptera Ministarstva obrane Makedonije.

Grupa je time oštetila državni  budžet za više od 2,8 miljuna dolara.

U akcija "Arsenal"  osam osoba je lišeno slobode , a deveta je hospitalizirana. Osumnjičeni su iz Skopja, Kočana , Struge  i Probištipa.  Uhapšeni su  bivši službenici u Ministarstvu obrane Makedonije  i biznismeni.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Servisirali helikoptere, naplaćivali "avione"

Izvor: Mondo, 21.Okt.2014

U policijskoj akciji "Arsenal" u više gradova Makedonije uhapšeno je osam članova kriminalne grupe zbog sumnje da su prikazivanjem nerealno uvećanih troškova za servisiranje helikoptera Makedonske armije...Foto: BetaAP Photo/ US Air Force Lakenheath..Naduvanim računima oštećeno je Ministarstvo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.