Širi sporazum o slobodnom kretanju

Izvor: B92, 16.Sep.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širi sporazum o slobodnom kretanju

Radne grupe Beograda i Prištine postigle su dogovor o slobodnom kretanju koji se odnosi na aerodrom Nikola Tesla.

Portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančić je istakla da je postignut dogovor i oko još pet graničnih prelaza između Srbije i trećih zemalja.

Kako Tanjug saznaje iz evropskih diplomatskih izvora, građani Kosova će od sad na osnovu privremenih putnih dokumenata moći da preko Srbije putuju u treće zemlje preko aerodroma i kopnenih graničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prelaza sa Hrvatskom i Mađarskom.

“Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozdravlja odluku Beograda da proširi sporazum o slobodnom kretanju na međunarodni aerodrom Nikola Tesla i pet prelaza sa Hrvatskom i Mađarskom“, navodi se u saopštenju za medije iz Evropske službe za spoljne poslove.

Prema saopštenju, sporazum bi trebalo da bude sproveden u roku od dva meseca.

Članovi radnih grupa koji su u Briselu pregovarali na ovu temu nisu se obraćali javnosti, a u saopštenju EEAS sa navodi da je ovo još jedna mera koja treba da doprinese normalizaciji odnosa i slobodnom kretanju građana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dogovor Beograda i Prištine o slobodnom kretanju

Izvor: RTS, 16.Sep.2014

Radne grupe Beograda i Prištine postigle su večeras dogovor o slobodnom kretanju koji se odnosi na Aerodrom "Nikola Tesla" i još pet graničnih prelaza između Srbije i trećih zemalja, saopštila je Maja Kocijančič, portparol šefice evropske diplomatije...Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.