Sindikati prosvete i ministar potpisali sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete i ministar potpisali sporazum

BEOGRAD -

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović i predstavnici tri reprezentativna sindikata u prosveti potpisali su danas Sporazum kojim su stvoreni uslovi da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji obavlja u punom obimu, ali i da se izgubljeni časovi nadoknade.

Sporazum su potpisali predsednici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji, Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković, Sindikata prosvete "Nezavisnost" Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Živanović i ministar Obradović, a prethodno i premijer Srbije Mirko Cvetković.

"Svi radnici u prosveti, kojima je plata umanjena zbog štrajka, dobiće nadoknadu kada dostave izveštaj o nadoknađenim časovima", rekao je Obradović posle potpisivanja Sporazuma.

Prema njegovim rečima, to bi trebalo da se desi u najkraćem roku, ali odgovornost za nadoknadu časova je sada na direktorima škola.

Obradović je rekao da su Sporazumom stvoreni i uslovi da đaci obrade svo gradivo koje je deo nastavnog programa kako bi se spremili za polaganje velike i male mature.

Predsednici sindikata prosvete napomenuli su da je u pitanju samo privremeni prekid štrajka u školama i da će biti formirana zajednička komisija koja će pratiti sprovođenje Sporazuma.

Komisija će se sastajati najmanje jednom mesečno, a prvi put verovatno već sledeće nedelje.

Sporazum, koji su predstavnici sindikata prosvete i ministar Obradović usaglasili u ponedeljak, predviđa da plate prosvetnih radnika budu povećane za prvi kvartal ove godine više od planiranih 2,95 odsto, a za celu godinu više od 7,2 odsto.

Povećanja plata biće precizno definisana aneksima Sporazuma koji će biti potpisani od 20. do 30. aprila, odnosno od 20. do 31. oktobra 2011. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum Vlade i prosvetara

Izvor: B92, 01.Apr.2011

Beograd -- Normalizovana nastava u školama. Ministar prosvete Žarko Obradović i predstavnici tri reprezentativna sindikata u prosveti potpisali sporazum...Sporazum su stvoreni uslovi da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji obavlja u punom obimu, ali i da se izgubljeni časovi nadoknade...Sporazum...

Nastavak na B92...

Potpisan sporazum o prosveti

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2011

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović i predstavnici tri reprezentativna sindikata u prosveti potpisali su danas Sporazum kojim su stvoreni uslovi da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji obavlja u punom obimu, ali i da se izgubljeni časovi nadoknade.

Nastavak na Radio 021...

Ministarstvo i sindikati potpisali sporazum

Izvor: NaDlanu.com, 01.Apr.2011

BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) - Ministarstvo prosvete i tri reprezentativna sindikata obrazovanja potpisali su u petak u Beogradu sporazum, čime su se stekli uslovi za normalizaciju nastave u školama i za isplatu nadoknade zaposlenima kojima je zbog štrajka plata bila umanjena. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Nadoknada časova, pa plata

Izvor: Danas, 01.Apr.2011

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović i predstavnici tri sindikata prosvetnih radnika potpisali su juče sporazum kojim su stvoreni uslovi za nadoknadu izgubljenih časova i umanjenih plata prosvetarima koji su štrajkovali više od dva meseca. Sporazum su potpisali predstavnici Unije sindikata...

Nastavak na Danas...

Sporazum prosvetara i Vlade

Izvor: Blic, 02.Apr.2011, 01:05

BEOGRAD - Predstavnici Vlade Srbije i tri reprezentativna sindikata prosvete potpisali su juče sporazum kojim će biti omogućeno održavanje nastave u punom obimu, nadoknada izgubljenih časova i zarada nastavnicima kojima su plate umanjene zbog štrajka, ali samo ako nadoknade izgubljeno...Dok su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.