Sindikat policije pozvao organizatore da otkažu Paradu ponosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat policije pozvao organizatore da otkažu "Paradu ponosa"

BEOGRAD -

Nezavisni policijski sindikat Srbije upozorio je danas da pojedine grupe pripremaju rušilačke demonstracije tokom održavanja "Parade ponosa" i pozvao organizatore "Prajda" da otkažu tu manifestaciju najavljenu za 2. oktobar.

"Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'", rekao je na konferenciji za novinare predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo, ne precizirajući na koje grupe misli, da postoje informacije da će do rušilačkih demonstraciji doći u svim beogradskim prigradskim opštinama, ali i u drugim delovima Srbije.

Vidojević je pozvao sve policijske sindikate i rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova da zauzmu zajednički stav oko angažovanja policije u obezbeđivanju tog skupa.

Prema njegovim rečima, Nezavisni policijski sindikat Srbije do petka ili eventualno subote neće pozivati članstvo "da izađe ili ne izađe" da obezbeđuje "Paradu ponosa".

"Policija može da obezbedi svaki skup, ali koliko će njih (policajaca) biti sa razbijenim glavama", rekao je Vidojević dodavši da će ako bude u rasporedu za rad 2. oktobra i "ukoliko budem zdrav i sposoban doći na posao".

On je upozorio i da u MUP-u postoje zaštitna sredstva i oprema za oko 2 300 policajaca podsetivši da ih je prošle godine na obezbeđivanju "Parade ponosa" bilo oko 6 000.

Vidojević je podsetio da je samo MUP tokom obezbeđivanja prošlogodišnje "Parade ponosa" pretrpeo štetu od oko 1,5 miliona evra, a da je oko 200 policajaca bilo povređeno.

Taj sindikat zatražio je i od ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića da u skladu sa zakonom izvrši inspekcijski pregled opreme i da poslodavcu, odnosno rukovodstvu MUP-a naloži da policajcima obezbedi uslove za rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat, Palma i NS protiv gej parade

Izvor: Mondo, 27.Sep.2011

Nezavisni policijski sindikat Srbije upozorava na rušilačke demonstracije "Beograd u plamenu". Palma pozvao političare da prestanu da se "kurvaju".

Nastavak na Mondo...

Sindikat policije traži otkazivanje "Prajda"

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2011

Nezavisni policijski sindikat Srbije upozorio je danas da pojedine grupe pripremaju rušilačke demonstracije tokom održavanja "Parade ponosa" i pozvao organizatore "Prajda" da otkažu tu manifestaciju najavljenu za 2. oktobar.

Nastavak na Radio 021...

Apel policije

Izvor: RTV Pink, 27.Sep.2011

Sindikat policije: Određene grupe spremaju nerede. . . Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPS S) pozvao je danas organizatore da odlože Paradu ponosa jer "određene grupe" pripremaju napade na učesnike, kao i "rušilačke demonstracije". .

Nastavak na RTV Pink...

Policija: Akcija Beograd u plamenu tokom Parade ponosa

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2011

Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade, već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'", rekao je predsednik policijskog sindikata

Nastavak na Večernje novosti...

SINDIKAT POLICIJE: ODLOŽITE PARADU!

Izvor: Kurir, 28.Sep.2011, 08:02

BEOGRAD - Huligani spremaju akcije! Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je organizatore da odlože Paradu ponosa jer „određene grupe“ pripremaju napade na učesnike parade i rušilačke demonstracije!..BEOGRAD - Huligani spremaju akcije!..Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je organizatore...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.