Sindikat: Gde su autobusi sa znakom Mercedesa?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Gde su autobusi sa znakom Mercedesa?

Sindikat industrije Srbije saopštio je danas da sedam meseci posle najave strateškog ugovora između Ikarbusa i Mercedesa, srpski proizvođač nije proizveo, niti prodao nijedan novi autobus sa znakom Mercedesa, a kupca nije našao ni onaj jedini proizvedeni prototip na koji je premijer Aleksandar Vučić stavio mercedesov znak.

"Svima je jasno da se ne radi o "strateškom partnerstvu", kako su tada najavljivali prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i direktor Ikarbusa Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vićentić, već o običnom komercijalnom ugovoru o isporukama šasija i motora za autobuse koje bi isporučivao Mercedes, a nadograđivao Ikarbus", navodi se u saopštenju sindikata.

Ikarbus je do sada radio na MAN šasijama i motorima i isporučivao autobuse pod svojim imenom Ikarbus Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd.

Ugovorom sa Mercedesom, Ikarbus se odrekao saradnje sa MAN i svog imena, dodaje se u saopštenju.

"Ugovor sa Mercedesom o isporuci šasija odnosi se samo na solo autobuse, koji su dosta skuplji od dosada proizvođenih na Ikarbusovim šasijama", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.