Sin Peđe Mijatovića glumi Nedeljka Čabrinovića

Izvor: Mondo, 26.Nov.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin Peđe Mijatovića glumi Nedeljka Čabrinovića

Film "Sjene" u kome igra i mladi glumac Luka Mijatović, sin fudbalera Predraga Mijatovića i dizajnerke Elene Karaman Karić, premijerno je prikazan u utorak u Beogradu.

Foto: facebook.com/FilmSjene Luka Mijatović kao Nedeljko Čabrinović

Master rad Miloša Ljubomirovića na Fakultetu dramskih umetnosti, kratkometražni igrani film "Sjene" - poslednja ispovest Gavrila Principa o slobodi, ljubavi i časti, imao je u utorak uveče beogradsku premijeru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

  Debitantsko ostvarenje momka iz Bora prvi put je na filmsko platno preneti razgovore koje je najpoznatiji mladobosanac dok je bio u zatvoru u Terezinu vodio sa austrijskim psihijatrom Martinom Papenhajmom. Tokom četiri njihova susreta dotakli su se brojnih tema, od Principovog detinjstva, prve ljubavi, školovanja u Srbiji do atentata i događaja koji se na njega nadovezuju. Vodeći se doktorovim originalnim beleškama, Srđan Banović i Miloš Ljubomirović su, kroz veoma potresne, ali ne i patetične scene iz poslednjih dana života mladića čiji je atentat zvanično bio okidač za Veliki rat, na fenomenalan način ispričali malo poznatu priču.

Ako je sudeći po aplauzu publike u Domu omladine Ljubomirović je dobio najvišu ocenu. Miloš ima i scenario za dugometražni film, a da li će on ugledati svetlost dana bilo na velikom platnu ili malom ekranu - diktiraće finansije.

Foto: MONDO Poklon ekipe filma "Sjene" na premijeri u Domu omladine Beograda

Glavne uloge tumače Nikola Rakočević, Nebojša Glogovac i Aleksandar Radojčić. Sporedna uloga, lik istaknutog člana Mlade Bosne Nedeljka Čabrinovića, pripala je Luki Mijatoviću, starijem sinu fudbalskog reprezentativca Jugoslavije Peđe Mijatovića i dizajnerke Elene Karić. Luka je već odigrao manje uloge u seriji "Selo gori, a baba se češlja" i u "Srpskom filmu", a jednu od značajnijih uloga dobio je u komadu Beogradska triologija dramaturga Biljane Srbljanović.

"Voleo sam glumu još otkako sam živeo u Beogradu, mada to nikada nije bila neka opcija. Čak ni ja nisam ozbiljno na to gledao. Igrao sam po školskim predstavama međutim to su bile dečije igre. Pred fakultet, kada sam razmišljao čime želim da se bavim u životu i šta bi me ispunjavalo, nekako sam spontano shvatio da je gluma jedini pravac koji me je zanimao dovoljno da batalim sve ostalo i krenem svojim putem. Otišao sam na probu na NewYork University, primili su me i tad je sve počelo", ispričao je jednom prilikom Luka Mijatović, koji zbog obaveza u Americi nije mogao da dođe na premijeru u Srbiji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Od tate fudbalera i mame dizajnerke: Luka Mijatović definitivno ode u glumce

Izvor: Svet, 26.Nov.2014

Luka Mijatović, sin fudbalera Predraga Mijatovića i dizajnerke Elene Karaman Karić izgleda je rešio da definitivno ode u glumce.. Posle uloga u seriji “Selo gori, a baba se češlja“, “Srpskom filmu“, kao i u pozorišnom komadu Beogradska triologija, mladi Luka je odigrao rolu u filmu  “Sjene”...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.