Šid: Snaji namestio posao bez konkursa

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Snaji namestio posao bez konkursa

Predsednik opštine Šid Nikola Vasić zaposlio je bez konkursa svoju snaju u Predškolsku ustanovu.

- Vasić je uspeo da pozapošljava celu rodbinu u opštini i istanovama na budžetu - naglašava predsednik Odbora za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Šidu Aleksandar Petrović.

Iz dokumentacije o "slučaju vrtić" koji su šidski radikali dostavili "Blicu", vidi se da je njihova sugrađanka Nataša Cugalj, odnedavno udata za Vasićevog sina Vujadina, 1. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ove godine zasnovala radni odnos na određeno vreme do 60 dana bez konkursa i potpisala sa Predškolskom ustanovom "Jelica Stanivuković Šilja" ugovor o radu u svojstvu vaspitača pripravnika.

- O kakvoj se perfidnosti radi, govori i činjenica da je vaspitačica T.S. koju je Nataša trebalo da menja, otvorila nedavno porodiljsko bolovanje, pa je više nego očigledna malverzacija da su unapred znali da će radni odnos biti duži od 60 dana, ali je tako urađeno da bi izbegli konkurs. Vasićeva snaja je krajem oktobra otišla na trudničko bolovanje - navodi Petrović, napominjujući da zloupotrebama tu nije kraj, jer sada nju u vrtiću zamenjuje ćerka naprednjačkog odbornika u šidskom parlamentu.

Najpre je zaposlio sina Vujadina na mesto opštinskog većnika, da bi ga potom po nalogu Agencije razrešio sa te funkcije. Vujadin je potom sa promenjenim uslovima i sa srednjom školskom spremom postavljen za šefa opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Vasić se ne javlja na pozive novinara, a šidski SNS nije prethodnih dana želeo da komentariše njegov postupak.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.