Sićevačka klisura crna tačka za vozače

Izvor: N1 televizija, 03.Dec.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sićevačka klisura "crna tačka" za vozače

Duž Sićevačke klisure, koja je do završetka Koridora 10 jedina opcija za one koji preko Beograda, Niša i Sofije putuju do Istanbula, samo na polovini bližoj Nišu godišnje se dogodi oko 20 saobraćajnih nezgoda i nesreća, pokazuju podaci saobraćajne policije u Nišu.

Najčešći uzroci nezgoda i nesreća na putu između Niša i Pirota, kako su u policiji rekli za Anadoliju, su neprilagođena brzina, nedržanje potrebnog odstojanja od vozila ispred, te nedržanje desne strane >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u smeru kretanja. Ovo ukazuje na zaključak da vozači, posebno profesionalni koji voze duge deonice, dovedu sebe u situaciju da zbog umora ili nedostatka sna izgube koncentraciju, pređu na levu stranu puta i tako u opasnost dovedu sebe, druge vozače i putnike.

Statistika niške policije pokazuje da je za period od početka 2014. do kraja oktobra 2016. godine u 49 nezgoda i nesreća na ovoj deonici međunarodne magistrale E-80 učestvovalo 59 putničkih i 22 teretna vozila, pet autobusa, traktor i motocikl.

Iz saobraćajne policije svim vozačima kroz Sićevačku klisuru savetuju da se prodržavaju zakona, propisa i znakova.

“Svim učesnicima u saobraćaju koji prolaze kroz Sićevačku klisuru savet je da prilagode brzinu kretanja svojih vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, kiši, snegu i ledu na kolovozu, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim uslovima”, poručuju iz saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu.

Dodaju da se u ovo doba godine zahteva poseban oprez zbog učestalijih odrona.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.