Šetnja protiv fašizma u Novom Sadu

Izvor: B92, 03.Okt.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja protiv fašizma u Novom Sadu

Novi Sad -- Građanska Vojvodina organizovaće u nedelju, 7. oktobra, protestnu "Šetnju za slobodu", kojom se obeležava pet godina od antifašističkog skupa u Novom Sadu.

Šetnja će početi simbolično, u pet do 12 sati.

Pre pet godina, 7. oktobra 2007. godine, Građanska Vojvodina je organizovala protestnu šetnju na kojoj je učestvovalo oko 5.000 građana, s ciljem da se suprotstavi nameri neonacista da toga dana organizuju svoj marš u glavnom gradu Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Neonacisti su tada zasuli kolonu kamenicama i povredili nekoliko građana, a neonacisti su bili privedeni. Sudski postupak povodom tog incidenta nije okončan do danas.

Građanska Vojvodina je u pozivu navela da građani Novog Sada još jednom treba da izađu na ulice i u mirnoj šetnji ponovo kažu "No Pasaran!" fašizmu, nacizmu i ideologiji mržnje.

Nevladine organizacije su pozvale građane da u šetnju ne nose nikakva stranačka obeležja i transparente, već samo zastava Srbije, Vojvodine, Novog Sada i Evropske unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Šetnja protiv fašizma

Izvor: Akter, 03.Okt.2012

Građanska Vojvodina organizovaće u nedelju, 7. oktobra, protestnu "Šetnju za slobodu", kojom se obeležava pet godina od antifašističkog skupa u Novom Sadu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.