Senatori: Rusiji oštrije sankcije

Izvor: B92, 20.Apr.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senatori: Rusiji oštrije sankcije

Vašington -- Dva člana Komiteta za spoljnu politiku američkog Senata pozivaju na uvođenje oštrijih sankcija Rusiji koje bi pogodile i oblasti ruske petrohemije i bankarstva.

"Mi smo pomogli na mnogo načina da se stvore problemi (sa Rusijom oko ukrajinske krize). I smatram da je da ih ostavimo na miru, na način na koji to činimo, nesavesno", rekao je republikanski senator Bob Korker za američku televiziju NBC.

On je dodao da misli da ruski predsednik Vladimir Putin ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veruje da će Rusiji biti uvedene oštrije sankcije.

"Vreme je da hitno ubrzamo naše sankcije, bilo za rusku petrohemiju, bilo za ruske banke", rekao je demokratski senator Kris Marfi, član tog komiteta.

"Ako se Rusija provuče ovog puta, moguće je da joj sledećeg puta na meti bude jedna od NATO članica. Biće ekonomskih posledica za Evropu (u slučaju ozbiljnijih sankcija), ali vreme je i za nju da bude lider", kazao je on.

Korker je rekao da ukoliko Rusija ne počne povlačenje vojnika sa granice sa Ukrajinom, treba uvesti sankcije za neke od kompanija ruskog energetskog sektora, poput Gasproma. "Treba da uključimo tu i neke od velikih ruskih banaka", kazao je taj senator.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Senatori pozvala na oštrije sankcije Rusiji

Izvor: Akter, 20.Apr.2014

Dva člana Komiteta za spoljnu politiku američkog Senata pozivaju na uvođenje oštrijih sankcija Rusiji koje bi pogodile i oblasti ruske petrohemije i bankarstva

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.