Šejh Kardavi ugostio muftiju iz Srbije i njegovog pomoćnika

Izvor: SandzakPress.net, 22.Sep.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šejh Kardavi ugostio muftiju iz Srbije i njegovog pomoćnika

Dva veoma utjecajna katarska medija, elektronski “Eš-Šark” i novine “Er-Raje”, na svojim stranicama izvijestili su o posjeti delegacije Mešihata Kataru.  Poziv da put umjerenosti i harmonije zavlada svijetom Šejh Jusuf el-Kardavi u svojoj rezidenciji, dana 17. septembra 2014. godine, primio je predsjednika Islamske zajednice u Srbiji muftiju dr. Mevlud-ef. Dudića i njegovog pomoćnika mr. Enver-ef. Omerovića. Muftija dr. Dudić je govorio o stanju muslimana u Srbiji, gdje živi više >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << od jednog miliona muslimana. On je kazao da ideja puta umjerenosti i sredine živi na prostorima Bosne, Sandžaka, Kosova i Albanije kroz knjigu i djelo šejha Jusufa el-Kardavija, koje se prevode na svim jezicima spomenutih prostora. Muftija dr. Dudić je spomenuo šejhu Kardaviju da se njegove knjige izučavaju u medresama, fakultetima i institutima, te su njegovi stavovi po pitanju života muslimana u svijetu prioritetno zastupljeni. Šejh je poselamio goste uz izraze dobrodošlice, te, potvrđujući da su muslimani u cijelomse svijetu braća, kazao da muslimani u svijetu ma u kojoj državi svijeta živjeli, pripadaju državi, a to je država Ummeta. Kako je Uzvišeni Allah kazao: „Ovo je vaša vjera – jedina je pravja vjera, a Ja sam – Vaš Gospodar. Zato se samo Meni klanjajte!“, ne može se upotpuniti ibadet i bogobojaznost vjernika bez jedinstva Ummeta.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Predjsednik Sabora zijaretio Medžlis IZ-e u Subotici, održao hutbu i predvodio džuma namaz

Izvor: SandzakPress.net, 23.Sep.2014, 00:09

Priboj, Srbija – Delegacija Medžlisa Islamske zajenice Priboj koju su činili glavni imam MIZ-e Priboj i predsjednik Sabora IZ-e u Srbiji dr. Enes ef. Svraka i sekretar Medžlisa IZ-e Priboj i imam džemata Novi grad Harun ef. Eminagić su u petak 24. Zu-l-ka'de 1435. H.g. ili 19.09.2014. godine na...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.