Sejdiu podneo ostavku na dužnost predsednika Kosova

Izvor: Beta, 27.Sep.2010, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdiu podneo ostavku na dužnost predsednika Kosova

PRIŠTINA, 27. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu podneo je u ponedeljak ostavku na tu dužnost jer je Ustavni sud ocenio da je prekršio Ustav ostankom na funkciji predsednika Demokratskog saveza Kosova.

Sejdiu je odluku saopštio na konferenciji za novinare u Prištini.

Predsednik Kosova bira se u parlamentu, a u slučaju ostavke ili smrti predsednika tu funkciju privremeno obavlja predsednik kosovskog parlamenta.

Sejdiu je drugi put izabran za predsednika Kosova početkom januara 2008. godine. Mandat kosovskog predsednika traje pet godina. Prvi mandat je dobio nakon smrti predsednika Kosova Ibrahima Rugove u januaru 2006. godine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smenjen predsednik Kosova

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2010

27.09.2010. -..Predsednik Kosova, koje je 2008. proglasilo nezavisnost od Srbije, Fatmir Sejdiu, u ponedeljak je smenjen, saopštava agencija Frans Pres. U petak je Ustavni sud Kosova delimično objavio svoju presudu, po kojoj je Sejdiu prekršio ustav samoproglašene republike, ostavivši sebi dužnost...

Nastavak na Vostok.rs...

Fatmir Sejdiju podneo ostavku

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Sep.2010, 02:05

Vestima dana dodajemo i informaciju da je predsednik Kosova Fatmir Sejdiju pre sat vremena podneo ostavku jer je Ustavni sud ocenio da je prekrio Ustav ostankom na funkciji predsednika Demokratskog saveza Kosova. Sejdiju je odluku saoptio na konferenciji za novinare u Pritini...Procitajte celu Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.