Šef Pentagona sa Netanjahuom o Iranu

Izvor: VOA, 21.Jul.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Pentagona sa Netanjahuom o Iranu

Američki sekretar za odbranu Ešton Karter nastojao je da ublaži zabrinutost izraelskog premijera Netanjahua u pogledu bezbednosti posle postizanja sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Američki sekretar za odbranu Ešton Karter sastao se sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom kako bi mu pružio uveravanja da će SAD nastaviti da pružaju bezbednosnu podršku Izraelu i posle postizanja sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Premijer Netanjahu dočekao >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je Kartera sumorno raspoložen, nakon čega su njih dvojica skoro dva sata razgovarali u kancelariji premijera u Jerusalimu. Nijedan od funkcionera nije javno komentarisao posle susreta.

Međutim, zamenica ministra inostranih poslova Izraela Cipi Hotoveli nagovestila je da će Izrael nastaviti da se protivi sporazumu sa Iranom, bar dok Kongres Sjedinjenih Država bude analizirao sporazum tokom narednih 60 dana.

"Ne smemo sa mislimo da je naša borba uzaludna", rekla je ona i naglasila da "Izrael mora da nastavi da utiče na Amerikance i spreči ukidanje sankcija Iranu".

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.