Sastanak Unapređenog dijaloga Vlade i EU

Izvor: RTS, 19.Feb.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Unapređenog dijaloga Vlade i EU

Predstavnici Evropske komisije počinju sa Vladom Srbije sastanak Unapređenog stalnog dijaloga, na kome će razmatrati reforme u oblasti saobraćaja, regionalnog razvoja i energetike.

Dvodnevni sastanak Unapređenog stalnog dijaloga predstavnika Vlade Srbije i Evropske komisije, na kome će biti razmatrane reforme u oblasti saobraćaja, regionalnog razvoja i energetike počinje danas u Beogradu.

Predstavnici ministarstava i drugih nadležnih institucija predstaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napredak Srbije u oblasti saobraćajne infrastrukture, u usklađivanju zakonodavstva i jačanju administrativnih kapaciteta, saopšteno je iz Kancelarije za evropske integracije.

Na sastanku će biti razmatrani uslovi tranzitnog saobraćaja, mere za bezbednost saobraćaja i politika transporta robe i putnika.

Razgovaraće se i o novinama u Nacionalnoj strategiji u oblasti saobraćaja, uključujući privatizaciju i restrukturiranje, kao i o praktičnoj primeni Sporazuma o zajedničkom evropskom vazduhoplovnom prostoru.

Posebna tema sastanka je i regionalna politika, odnosno pravni i institucionalni okvir ove politike u Srbiji, pripremama u toj oblasti za klasifikaciju Nuts 2 regiona (nomenklatura teritorijalnih jedinica za statističke potrebe), kao i trenutno stanje u vezi sa pripremama za komponentu tri IPA programa (pretpristupna pomoć).

Na sastanku posvećenom energetici govoriće se o novinama u energetskoj strategiji Srbije, o sprovođenju Ugovora o energetskoj zajednici, pravnoj harmonizaciji u oblasti gasa i električne energije, o restrukturiranju kompanija u oblasti energetike.

Posebno će biti reči o energetskoj efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora, prioritetnim infrastrukturnim projektima u okviru Energetske zajednice koji su značajni za Srbiju, Izveštaju o napretku energetske politike EU, kao i o drugim pitanjima značajnim za ovu oblast, piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sastanci Vlade i Evropske komisije

Izvor: Mondo, 19.Feb.2009

Predstavnici Vlade Srbije i nadležnih institucija predstaviće danas članovima Evropske komisije novine u oblasti saobraćajne infrastrukture, zakonodavstva, regionalne politike i energetike, na sektorskim sastancima Unapređenog stalnog dijaloga, saopštila je Kancelarija za evropske integracije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.