Saslušani dileri maturskih testova

Izvor: B92, 14.Jul.2012, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani dileri maturskih testova

Beograd -- Tužilaštvo dalo nalog MUP-u da prikupi sve podatke o mogućem falsifikovanju i uličnoj prodaji testa iz matematike koji su đaci u junu polagali na maloj maturi.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić potvrdio je za Tanjug da su svi umešani u taj slučaj saslušani i da će tužilaštvo uskoro izaći u javnost sa više detalja.

Nekoliko roditelja je tada tvrdilo da su se ispred dve-tri beogradske škole prodavali testovi iz matematike i to svaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kombinacija po 1.000 dinara, iako ne smeju da dospeju u javnost, a prema Kostićevoj oceni, iako se radi o mogućoj zloupotrebi, sve to nije dovelo u pitanje regularnost male mature.

"Ceo taj slučaj nije dao nikakvog efekta, osim što je eventualno neko pokušao zlurado da baci mrlju na sve što je dobro pripremljeno“, ocenio je Kostić u izjavi Tanjugu.

Testovi su se pojavili na ulici 19. juna, za vreme dok su osmaci u školama rešavali zadatke iz matematike, a odmah potom Ministarstvo prosvete i nauke dobilo je tri dojave o mogućem falsifikovanju.

Dojave su dobijene od direktora jedne škole, građanina koji se predstavio kao roditelj osmaka, kao i od novinarke i prosleđene su MUP-u, koji je obavestio tužilaštvo.

Neki mediji su preneli da su informacije možda procurile iz procesa štampe, na šta je reagovao "Službeni glasnik", gde su testovi štampani. U tom preduzeću su objasnili da se čitav proces štampanja strogo kontroliše video nadzorom i da je apsolutno nemoguće da bilo koja od informacija procuri iz procesa štampe.

Od početka do kraja procesa štampe u štampariji su bili prisutni ovlašćeni koordinatori iz Ministarstva prosvete i nauke, kao i pripadnici MUP-a u uniformama. Prijem i transport testova obavio je MUP svojim maricama na definisane adrese, naveli su u "Službenom glasniku".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Falsifikatori testova saslušani, na potezu tužilaštvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2012

BEOGRAD -..Tužilaštvo je reagovalo na dojave o mogućem falsifikovanju i uličnoj prodaji testa iz matematike koji su đaci u junu polagali na maloj maturi i dalo nalog MUP-u da prikupi sve podatke, rekao je Tanjugu pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić...Po njegovom saznanju, svi umešani u taj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Saslušani dileri maturskih testova iz matematike

Izvor: Akter, 14.Jul.2012

Tužilaštvo dalo nalog MUP-u da prikupi sve podatke o mogućem falsifikovanju i uličnoj prodaji testa iz matematike koji su đaci u junu polagali na maloj maturi

Nastavak na Akter...

Falsifikatori testova male mature saslušani, na potezu tužilaštvo

Izvor: Blic, 14.Jul.2012

Tužilaštvo je reagovalo na dojave o mogućem falsifikovanju i uličnoj prodaji testa iz matematike koji su đaci u junu polagali na maloj maturi i dalo nalog MUP-u da prikupi sve podatke, rekao je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić...Po njegovom saznanju, svi umešani u taj slučaj su saslušani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.