Šarmantne galete s mirisom vanile i limuna

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jan.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarmantne galete s mirisom vanile i limuna

Potrebno je:

- šest jaja

- 2,5 dl ulja

- 2,5 dl mleka

- 400 g šećera

- 800 g brašna

- prašak za pecivo

- vanilin šećer

- kora limuna

Priprema:

Jaja se umute sa šećerom, doda se mleko, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro izmeša uz dodatak narendane korice limuna. Masa ne sme da ima grudvica. Vadi se po jedna velika kašika i peče u kalupu za galete.

Od datih mera dobije se velika količina galeta, pa možete količinu i prepoloviti. Inače, ovaj kolač može da stoji duže vreme.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brzo, lako i ukusno: sjajni recepti za mafine

Izvor: Luftika.rs, 21.Jan.2017, 13:44

Kada vam se iznenada pojave gosti na vratima ili pak žudite za ukusnom poslasticom koju ćete spremiti čas posla, mafini su odličan izbor. Čokoladni, sa suvim voćem, prepuni lešnika… Uvek su jednako ukusni! Evo nekoliko savršenih recepata za mafine koji će zadiviti svakoga.. Jednostavni mafini Sastojci:. 1...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.