Sarkozi na vespi proziva Olanda

Izvor: Blic, 26.Jul.2014, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi na vespi proziva Olanda

Nikola Sarkozi, nepunih mesec dana posle hapšenja i kraćeg boravka iza rešetaka, predstavlja se naciji kao srećni muž i otac.

Magazin „Pari mač” Nikolu Sarkozija i Karlu Bruni opisuje kao „dvoje zaljubljenih na odmoru” na Azurnoj obali. Uredništvo negira tvrdnje da se radi o političkoj rehabilitaciji Sarkozija, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja kroz uticaj na sudstvo.

Jasno je da je tajming ovakve foto-priče savršen za poljuljani ugled >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bivšeg šefa Jelisejske palate uoči njegovog povratka u politiku ove jeseni i pripreme kandidature za predsednika Francuke.

- Svake sedmice mi u „Pari maču” tražimo radosne vesti koje mame osmeh. U ovom slučaju radi se o prilično klasičnoj priči. Svake godine paparaci su na rtu Negr i oni znaju da se Sarkozi jednom ili dvaput nedeljno spušta skuterom na javnu plažu. Uz to, tu i je Nikola Sarkozi kao osumnjičeni. U trenutku sreće, nasmejan, što je retko u ovo vreme - kaže Elizabet Šavele, zamenica urednika „Pari mača”.

Sarkozi, koji u blizini rta Negr ima vilu, ne nosi zaštitnu kacigu. Time pokazuje da javno uživa u porodičnoj sreći, za razliku od socijalističkog predsednika Fransoa Olanda, kojeg su paparaci početkom godine fotografisali kako se sa kacigom na glavi udaljava iz zgrade svoje ljubavnice Žili Gaje i brzo odlazi na skuteru.

Kazna

Ova “razglednica sa Rivijere”, kako je britanski “Dejli telegraf” nazvao Sarkozijevu foto-seansu, mogla bi da mu se obije o glavu pošto je prekršio zakon o saobraćaju. Da bivši predsednik ne nosi kacigu prvi je primetio socijalista Sebastijan Bedini. On je naveo da bivšem predsedniku preti “oduzimanje tri boda i kazna od 135 evra”.

Pod istragom

Protiv Sarkozija je pokrenuta zvanična istraga u Parizu zbog sumnje da je ,,trgovao uticajem”, kao i zbog ,,skrivanja kršenja profesionalne tajne i korupcije u vezi sa sudskim procesom zbog neregularnog finansiranja predsedničke kampanje 2007“. Sudija je odluku o pokretanju istrage doneo početkom meseca, posle 15 sati ispitivanja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.