Samit UN o milenijumskim razvojnim ciljevima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2010, 03:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samit UN o milenijumskim razvojnim ciljevima

NJUJORK -

Pod pokroviteljstvom UN u Njujorku će u ponedeljak početi trodnevni samit posvećen ostvarivanju milenijumskih razvojnih ciljeva u borbi protiv siromaštva u svetu.

"Milenijumski ciljevi obećanje su svetskih lidera. Oni predstavljaju plan za pomoć najugroženijim i najsiromašnijim ljudima, da im se pomogne da izađu iz siromaštva. To obećanje mora biti ispunjeno", rekao je generalni sekretar UN Ban Ki Mun u intervjuu agenciji AP uoči održavanja skupa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ban Ki Mun je upozorio da je svetska ekonomska kriza pogoršala situaciju i da, iako zemlje u razvoju primaju veliku pomoć, i dalje nije obezbeđeno 20 milijardi dolara obećane pomoći za ovu godinu, od kojih je 16 milijardi bilo namenjeno Africi.

Nedavni izveštaji pokazuju da su najsiromašnije zemlje sveta, pogotovo zemlje subsaharske Afrike, načinile veoma mali napredak u iskorenjivanju siromaštva.

Afrika, Azija i Latinska Amerika, prema tim izveštajima, nisu napredovale u smanjivanju smrtnosti na porođaju, pristupu osnovnim sanitarnim uslovima i jednakosti žena.

Na trodnevnom skupu u UN učestvovaće lideri 192 zemlje članice svetske organizacije, a Srbiju će predstavljati predsednik Boris Tadić.

Tadić, koji će predvoditi državnu delegaciju na 65. zasedanju Generalne skupštine UN, učesnicima skupa o milenijumskim razvojnim ciljevima obratiće se u ponedeljak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od ponedeljka samit UN o milenijumskim razvojnim ciljevima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2010

Pod pokroviteljstvom UN u Njujorku će u ponedeljak početi trodnevni samit posvećen ostvarivanju milenijumskih razvojnih ciljeva u borbi protiv siromaštva u svetu. "Milenijumski ciljevi obećanje su svetskih lidera. Oni predstavljaju plan za pomoć najugrozzenijim i najsiromašnijim ljudima, da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.