Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salkić: Razočarani su oni koji su očekivali više od 90 odsto Srba u RS

BANJA LUKA – Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić ocijenio je da danas predstavljeni rezultati popisa stanovništva, za njega kao Bošnjaka u RS, nisu „sjajni“, jer je puno manje predstavnika tog naroda u RS, ali vjeruje da su puno veće razočaranje za one koji su željeli da Srba u RS bude više od 90 odsto.

Činjenica da je na prostoru ovog entiteta smanjeno prisustvo Bošnjaka za više od 20 odsto pokazuje šta se zapravo desilo nad njima u RS – izjavio je Salkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Feni.

S druge strane, ipak se, konstatuje, jedan značajan broj ljudi vratio i popisan  čime su pokazali iskreno opredjeljenje da žive na prostoru tog bh.entiteta i osjećaju ga i smatraju svojim.

Ističe da su rezultati popisa zapravo rezultati povratka u RS.

“Podatak da je 14 odsto Bošnjaka u tom bh.entitetu i dva posto Hrvata je na neki način i ohrabrajući, jer je razočarenje za one koji su željeli da taj prostor bude potpuno etnički očišćen i da po popisu bude više od 90 odsto Srba, čime bi se mogle nastaviti dalje tendencije, želje i procesi na destrukciji i podjeli BiH “– rekao je Salkić.

Na tvrdnje predstavnika vlasti u RS da ne priznaju danas saopštene rezultate popisa stanovništva u BiH, Salkić je rekao da je i on iz RS, ali prihvata rezultate popisa.

“Prihvatam rezultate popisa, iako nisam posebno sretan i zadovoljan. U RS nisu samo Srbi i predstavnici tog naroda. To je vrlo loša i ružna percepcija u javnosti. I mi smo iz ovog entiteta, koji poštujemo Ustav i činjenicu da postoji ovaj entitet, i mora se čuti i naš glas”- zaključio je  Ramiz Salkić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.