Sale: Platili smo putarinu, dosta je bilo!

Izvor: Mondo, 31.Avg.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sale: Platili smo "putarinu", dosta je bilo!

Selektor traži od igrača da prevaziđu razočaranje i nastave borbu za Srbiju sa "osmehom na licu, vatrom u srcu i mirom u glavi".

Sudije su nas oštetile u poslednjim sekundama, dozvolile su i pre toga da Francuzi igraju grubo i "prljavo" u odbrani, ali dosta toga smo i mi uradili kako ne treba.

To je rezime Đorđevićevog razgovora sa izveštačima srpskih medija iz Granade, nakon minimalnog poraza (73:74), slobodnim bacanjem Žofrija Lovernja 1,1 sekundu pre kraja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Sve sumnjive odluke su bile na našu štetu... Da budem iskren, bila je jedna lopta za nas, iako od noge našeg igrača, ali u prvom poluvremenu. Toliko guranja, prljave igre, hvatanja za dres... OK, šampioni su Evrope, znaju to da igraju, treba i to naučiti", rekao je strateg "orlova".

"Međutim, ovo može da bude i velika snaga za nas. Da shvatimo da 'putarina' mora da se plati. Ako je to proces, onda OK, spremni smo na to. Platili smo, ali sada je dosta".

Igračima je posle svega najteže, ali moraju da nastave da igraju. Ostala su još tri kola grupne faze, pre dana odmora igramo protiv Irana (ponedeljak, 15.30).

"Od igrača tražim da dignu glavu, jer je sutra najvažnija utakmica za nas, a posle ide još važnija. I dalje smo itekako takmičarski raspoloženi, samo ne smemo da patimo zbog ovoga, nego da se koncentrišemo na ono što dolazi".

"Zadatak je svih nas koji radimo sa njima i imamo takvog iskustva, da se postaramo da ovakva utakmica ne utiče na sledeću. Osmeh na lice, vatra u srcu, mir u glavi i idemo dalje, da se bijemo za Srbiju".

Uskoro opširnije...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.