Sajt za besplatnu pravnu pomoć srpskim umetnicima

Izvor: Blic, 04.Sep.2012, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajt za besplatnu pravnu pomoć srpskim umetnicima

Prvi besplatni sajt za pravnu pomoć srpskim umetnicima počeće da radi u petak, 7. septembra, i taj servis će nuditi pravne usluge koje se odnose na poslovno pravo, ugovore, autorsko pravo i žigove.

Kako su saopštili tvorci sajta Artorien.org, usluga se nudi svim umetnicima koji nisu u finansijskoj mogućnosti da angažuju advokata, bez obzira kojom se umetnošću bave.

Projekat, kako se navodi, lansirala je nevladina organizacija Artorijen (Artorien) sa sedištem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Njujorku, čiji osnivači imaju više od decenije iskustva u pružanju pomoći sprskim umetnicima.

Usluga na sajtu funkcioniše tako što Artorijen spaja umetnike sa advokatima koji žele da pruže pro bono (besplatnu) pomoć.

- Zainteresovani umetnici treba da kreiraju svoj onlajn profil i da opišu svoj pravni problem. Nakon toga njihovi podaci se ubacuju u bazu koju pretražuju advokati - navodi se u saopštenju.

Da bi primili pomoć, umetnici treba da ostave svoju mejl adresu na sajtu, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti organizaciji Artorijen na mejl tanja.diklic@artorien.org

Kako je u saopštenju navela Tanja Diklić, jedan osnivača projekta i njegov kreativni direktor, toj organizaciji iz Njujorka se obraća sve više umetnika iz Srbije, "najčešće fotografi neplaćeni za svoj rad ili umetnici čiji je dizajn korišćen bez dozvole".

- Nisu imali novca za advokate, što je značilo da nemaju šanse za ostvarenje svojih prava - izjavila je Diklićeva.

Prema njenim rečima, umetnici nisu jedini koji imaju korist od ovog projekta, jer se kroz zaštitu prava umetnika, promovišu i održavaju mladi talenti i kultura Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sajt za besplatnu pravnu pomoć umetnicima

Izvor: Akter, 04.Sep.2012

Prvi besplatni sajt za pravnu pomoć srpskim umetnicima počeće da radi u petak, 7. septembra, i taj servis će nuditi pravne usluge koje se odnose na poslovno pravo, ugovore, autorsko pravo i žigove

Nastavak na Akter...

Besplatna pravna pomoć srpskim umetnicima

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2012

BEOGRAD - Prvi besplatni sajt za pravnu pomoć srpskim umetnicima počeće da radi u petak, 7. septembra, i taj servis će nuditi pravne usluge koje se odnose na poslovno pravo, ugovore, autorsko pravo i žigove...Kako su saopštili tvorci sajta Artorien.org, usluga se nudi svim umetnicima koji nisu...

Nastavak na Glas javnosti...

Sajt za besplatnu pravnu pomoć srpskim umetnicima

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2012

Prvi besplatni sajt za pravnu pomoć srpskim umetnicima počeće da radi u petak, 7. septembra, i taj servis će nuditi pravne usluge koje se odnose na poslovno pravo, ugovore, autorsko pravo i žigove... BEOGRAD, 4. septembar 2012. (Beta) - Kako su saopštili tvorci sajta Artorien.org, usluga se nudi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.