Sajt Blica i dalje najposećeniji u Srbiji i regionu

Izvor: Blic, 03.Dec.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajt "Blica" i dalje najposećeniji u Srbiji i regionu

Prema najnovijim statističkim podacima "Yu mreže", najveće regionalne baze domaćih sajtova, "Blic online" je najposećenija novinarska stranica i uopšte najposećeniji sajt iz Srbije, na teritoriji Srbije i na teritoriji srpskog govornog područja.

"Yu mreža" (www.yumreza.info ) postoji skoro 10 godina i sadrži najveći spisak domaćih srpskih i ex-jugoslovenskih sajtova na jednom mestu. U ovoj

bazi se trenutno nalazi oko 30.000 linkova ka aktivnim domaćim internet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranicama.. "Yu mreža" već duže vreme meri broj klikova svojih posetilaca na deo linkova u svojoj bazi, a kada su u pitanju novinsko informativni sajtovi iz kategorije "Novine i štampa", meri se broj klikova na sve linkove ka stranicama koji se nalaze u ovoj kategoriji.

Tako najnoviji podaci za ovu godinu govore da je domen Blic.rs najposećeniji domaći novinarski sajt. Nešto slabiji po posećenosti je Kurir-info.rs, a potom Alo.rs. Na četvrtom mestu po posećenosti, koja je duplo manja od "Blicove", je sajt Pressonline.rs .

Sajtovi sa vestima najposećeniji u Srbiji

Sajtovi sa informativnim sadržajima kao što su dnevne i političke vesti inače

predstavljaju najposećenije domaće sajtove koje prosečan internet korisnik u Srbiji posećuje svakodnevno, tako da su gore navedeni sajtovi ne samo najposećeniji u kategoriji novinsko-informativnih sajtova nego i domaćih sajtova uopšte.

Slede Novosti.rs i B92.net, koji je nekad bio najposećeniji domaći info sajt, a sada je na sedmom mestu. Na osmoj poziciji je "Politika.rs, sajt najstarijih domaćih štampanih dnevniih novina. Slede 24sata.rs, pa Frvesti.com (vesti-online.com).

Kad su u pitanju informativni sajtovi iz zemalja u okruženju, po podacima "Yu mreže" u Hrvatskoj je najposećeniji sajt Jutarnji.hr, u Bosni i Hercegovini Avaz.ba, a na drugom mestu u BiH je stranica 24sata.info. Sa teritorije Republike Srpske izvajaju se kao najposećeniji domeni Nezavisne.com i Glassrpske.com, sa skoro istom posećenošću.

U Crnoj Gori najposećeniji je sajt Vijesti.me, iza kojeg je Dan.co.me. Pobeda.me je na trećem mestu. U Makedoniji je, kao dnevni informativni sajt najposećeniji Vecer.com.mk, a u Sloveniji 24ur.com.

Ovi podaci se uglavnom poklapaju i sa prošlogodišnjima, koje možete pogledati na "Yu mreži" u rubrici "Top lista", kao i sa podacima koje daje svetska internet stranica za rangiranje sajtova "Alexa".

Povezane vesti: Na Fejsbuku pokrenuta stranica za diskusiju o srpskim medijima Fejsbuk prezentacija "Blica" ima najviše "lajkova" i "šerova" Dve milijarde ljudi koristi internet Mardokova medijska imperija na jednom mestu Telekom Srbije drugi po neto profitu u regionu, Delta peta po veličini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.