Sahranjen novinar Božidar Kićović

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen novinar Božidar Kićović

Na lozničkom groblju danas je sahranjen doajen sportskog novinarstva u Podrinju Božidar Kićović - Boža Kića (82), koji je preminuo pre dva dana.

Po obrazovanju nastavnik matematike, Kićović je u novinarstvu od 1948, kada je beogradskom "Sportu", čiji je bio dugogodišnji dopisnik, prvu vest o šahovoskom turniru u Loznici poslao dopisnicom.

U lokalnom Radio Podrinju, jednoj od najstarijih stanica u Srbiji, proveo je preko 30 godina, uradio je više od 600 prenosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sportskih događaja, a emisiju "Sport-muzika-sport" vodio 430 puta.

Uz novinarstvo, šah je njegova velika ljubav. Bio je majstorski kandidat, godinama je igrao za Loznički šah klub. Seniorski prvak Srbije bio je 1955, u karijeri je pobedio šest državnih prvaka Jugoslavije.

Kićović je dobitnik "Zlatnog pera" Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS), kao i Nagrade za životno delo, koje mu je Udruženje novinara Srbije (UNS) dodelilo 1982. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.