Šabić: Problem nestalih beba nakon porođaja se mora rešiti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Problem nestalih beba nakon porođaja se mora rešiti

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić danas je, u razgovoru s predstavnicima udruženja roditelja koji tvrde da su njihove bebe nestale, ukazao da se radi o ozbiljnom problemu koji se mora rešiti.

Skupštinski odbor se problemom nestalih novorođenčadi bavio još 2006. godine, a predstavnici Beogradske grupe roditelja su Šabiću podneli i tri žalbe, dve protiv parlamenta i jednu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Poverenika za informacije od javnog značaja.

Šabić je podsetio da je Anketni odbor Skupštine Srbije koji je još 2006. godine predložio deblokadu rada MUP, tužilaštava i sudova, formiranje posebnih jedinica MUP sa zadatkom da ispitaju sve slučajeve nestanka beba i u roku od tri meseca podnesu izveštaj skupštinskom Odboru za bezbednost, kao i da ubuduće sve slučajeve ovakve vrste vode Specijalni sud i Specijalno tužilaštvo.

Šabić je rekao da će se obratiti predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović i predsedniku Odbora za bezbednost Draganu Todoroviću u nastojanju da pomogne udruženju roditelja da dođu do informacija o preduzimanju mera koje su u nadležnosti Skupštine Srtbije.

"Žalbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova uzeću u formalan postupak. Mislim da je evidentno reč o problemu koji se ne sme gurati pod tepih. Šta god da je istina, svi nadležni treba učine maksimalan napor da se do nje dođe", rekao je Šabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.