SUDSKI PROCES ZA JELENINO UBISTVO SAMO AKO POSTOJE NEOBORIVI DOKAZI: Evo šta još poznati advokati kažu o slučaju pevačice

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jun.2016, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDSKI PROCES ZA JELENINO UBISTVO SAMO AKO POSTOJE NEOBORIVI DOKAZI: Evo šta još poznati advokati kažu o slučaju pevačice

Poznati beogradski advokati govore o greškama koje su učinjene u slučaju rešavanja ubistva Jelene Marjanović.

Toma Fila kaže da muž ubijene pevačice ne može biti uhapšen bez neoborivih dokaza jer bi proces u tom slučaju bio veliki promašaj, piše Alo!

Advokat kaže da policija od samog starta greši i da, pošto nije nađen u roku od 48 sati, ubica nikad biti uhvaćen sem ako neko ne progovori, Prema njegovim rečima policija je pogrešila i na uviđaju jer nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nađeni nikakvi tragovi, niti se zna gde je pevačica ubijena.

Kaže i da, kad su u pitanju ubistva o kojima se konstantno govori u medijima, je potrebno da se nađu neoborivi dokazi pre nego što se započne proces na sudu. Osvrćući se na slučaj Darka Šarića u kom nije bilo dokaza za odlučujuću presudu, Fila smatra da bi najgore bilo uhapsiti i procesuirati Zorana Marjanovića bez dokaza.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Advokat Ivan Bajazit kaže da je u ovom slučaju očigledan loš rad policije, ali je rekao i da bi, po potrebi, profesionalno zastupao Marjanovića.

Miroslav Todorović Šera ističe da niko nema prava da Zorana Marjanovića stavlja na stub srama, jer je nevin sve dok se ne dokaže suprotno. Kaže da imaju prava na operativni rad, da ga posmatraju, prate i slušaju razgovore, uz dozvolu tužioca, ali da to mora da se radi diskretno.

- Njegova sloboda i integritet ne smeju da butu narušeni. Operativci bi sve trebalo da čuvaju kao službenu tajnu, što se u ovom slučaju izgleda ne poštuje - ističe Todorović.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.