STRAH OD ODMAZDE Ubica delije iz Herceg Novog prebačen u Beograd na lečenje

Izvor: Blic, 23.Jun.2017, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH OD ODMAZDE Ubica "delije" iz Herceg Novog prebačen u Beograd na lečenje

Novljanin Duško Roganović (35), navodno pripadnik kavačkog klana, koji je ostao bez nogu u eksploziji 25. aprila u rodnom gradu, prebačen je u petak u Beograd na dalje lečenje.

Naime, kako piše podgorički dnevni list "Pobjeda", Roganović je prebačen u Srbiju iz Kliničkog centra Crne Gore, što je potvrđeno iz te bolnice. Roganović se u KBC lečio mesec i po dana, a u Beograd je prebačen pod jakim merama obezbeđenja.

Želja Roganovića da lečenje nastavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Beogradu ne čudi - ne samo sa medicinskog već i sa bezbednosnog aspekta. Podsećamo, Roganović je povređen kada su nepoznate osobe daljinskim upravljačem aktivirale bombu postavljenu ispod njegovog automobila, dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom.

Iako još nije poznato ko je nalogodavac brutalnog napada, veruje se da je bomba stigla iz redova škaljarskog klana, koji već godinama ratuje sa drugom kotorskom kriminalnom grupom, poznatom pod imenom kavački klan, čiji je Roganović navodno član.

Zato se veruje da je Roganovića strah od toga da će atentatori završiti posao poterao za Beograd. Da je teško ranjeni Novljanin bio svestan u kakvoj je opasnosti i pre eksplozije, pokazuje i informacija da je u trenutku miniranja vozila na sebi imao pancir!

Zasada nije poznato ko je neposredni izvršilac ovog bombaškog napada. Nezvanično, crnogorska policija tvrdi da deo istrage vodi baš do Beograda. Ta saznanja oslanjaju se na teoriju da je Roganović dignut u vazduh u znak odmazde za ubistvo Marka Vesnića, vođe "delija" ubijenog u Igalu kod Herceg Novog 2009. godine.

Duško Roganović je sa bratom od strica Vladimirom i Draženom Čađenovićem hapšen zbog ovog ubistva, i, za razliku od njih, pravosnažno je osuđen za ubistvo, zbog čega je u zatvoru proveo osam godina. Pušten je početkom ove godine, nakon dve trećine odležane kazne.

Braća Roganovići su se tako ponovo našli u istom gradu. Kako je "Blic" pisao, Vladimir Roganović uhapšen je početkom maja u srpskoj prestonici zbog sumnje da je počinio krivična dela falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Njegovo hapšenje blisko je povezano sa padom Darka Karaičića, bivšeg člana "Pink Pantera", koji je uhapšen kao organizator kriminalne grupe koja je najuticajnijim pripadnicima srpskog i crnogorskog podzemlja obezbeđivala originalna biometrijska dokumenta na lažna imena. Jedan od njih je, veruje se, bio i Roganović.

Krajem aprila, uhapšena su još dvojica pripadnika "kavčana" - Ilija Zurovac i Strahinja Knežević. Dvojac, inače blizak Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, uhapšen je sa nelegalnim pištoljima, zbog čega se protiv njih vodi postupak.

Život mu spasao slučajni prolaznik

Kako su pisali crnogorski mediji, stravičnu detonaciju bombe Roganović je samo čudom preživeo. Zapravo, njemu je život spasao lekar Ivan Brzaković, koji se igrom slučaja zatekao na autobuskoj stanici u Igalu u trenutku eksplozije. On je video teško povređenog Roganovića na putu, pritrčao mu, usporio krvarenje iz rana na nogama i pozvao Hitnu pomoć.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.