SRPSKI RESTORAN DRUGA PJACA DOBITNIK PRESTIŽNE SVETSKE NAGRADE: Do ovakvog prizananja stiže se samo radom!

Izvor: Press, 20.Dec.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI RESTORAN "DRUGA PJACA" DOBITNIK PRESTIŽNE SVETSKE NAGRADE: Do ovakvog prizananja stiže se samo radom!

Poznati beogradski restoran, kome je dodeljena plaketa "Ovde se jede Friulano", jedini je ugostiteljski objekat van italijanskih granica koji je zaslužio ovo priznanje.
Srđan Stojanović, vlasnik uglednog beogradskog restorana "Druga Pjaca", nakon što mu je uručena prestižna italijanska plaketa "Ovde se jede Friulano", a koju dodeljuje Privredna komora grada Udine onim objektima koji tretiraju i gaje tradiciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << proizvoda regije Friuli Venecija \ulija, u intervjuu za "Naše novine" otkriva koliki je značaj ovog priznanja i govori o budućim poslovnim planovima.
Da li ste očekivali da ćete baš vi biti dobitnici i koliko vam ova nagrada znači?
- S obzirom na to da je i "Prva pjaca" pre tri godine dobila ovo priznanje, nekako prirodno je bilo da ovako nešto dobije i "Druga pjaca". Mada je konkurencija bila ogromna, ipak se nadate s obzirom na rad i trud koji je uložen u jedan ovakav objekat. Nagrada nam mnogo znači, a značaj je utoliko veći zbog toga što se prvi put dešava da regija Friuli dodeljuje ovakvu plaketu nekom restoranu van teritorije Italije, što nas posebno raduje i čini da se osećamo ponosnim i naravno, satisfakcija je za dalji rad.

Čime ste zaslužili ovo priznanje? Koje ste sve kriterijume morali da ispunite?
- Pre svega, principima, radom i energijom koju sam uložio sa svojim partnerima Draganom Pavlovićem i Sašom Škipić. Ogromnim radom i načinom poslovanja smo na autentičan način predstavili državu Italiju, pokrajinu Friuli i grad Udine, što su ljudi iz privredne komore Udine i prepoznali. Veoma je teško u ovim vremenima brze hrane i proizvoda koji nemaju veze sa Italijom, a promovišu se kao italijanski, predstaviti regiju na autentičan način kakva je regija Friuli. Upravo taj momenat je ono što je "Drugu pjacu" izdvojilo od drugih konkurenata.

PROČITAJTE JOŠ:
SVAKOG DANA NAS JE SVE MANJE: Kolika nam je prosečna starost Srba?
Olja Kovačević: Opet bih radila za Bogoljuba Karića, BK je bila najprofesionalnija televizija!
"Pruga Beograd-Budimpešta neće završiti kao Južni tok, biće gotova za dve i po godine!"
   
Desilo se da je regija Friuli prvi put dodelila ovakvu plaketu nekom restoranu van teritorije Italije. Da li to znači da sada imate još veću odgovornost?
- Odgovornost je veća, ali minuli rad je nešto što je na kvalitetan način utemeljeno u "Drugoj pjaci", tako da se od nas očekuje da nastavimo, kao i do sada, da održimo nivo kvaliteta kakav propisuje standard koji ova nagrada nosi.
Da li je nagrada našla specijalno mesto u enterijeru restorana? Na koji način ste proslavili priznanje?
- Ona obično stoji kod ulaznih vrata da svako ko ulazi vidi u kakav objekat dolazi i kakav standard može da očekuje. Nismo još proslavili, ali sigurno ćemo obeležiti ovako veliku stvar za brend kakav je "Pjaca" i naš grad, jer malo je ugostiteljskih objekata na ovim prostorima koji se mogu pohvaliti ovako značajnim i uglednim priznanjem.

Kakvi su vaši budući planovi?
- Trudićemo se da održimo ovaj nivo kvaliteta i usluge i ulažemo u raznovrsnost ponude sa autentičnim friulanskim proizvodima i gastronomskim specijalitetima italijanske kuhinje. Veliku zahvalnost dugujemo proizvođačima i našim partnerima iz Friuli pokrajine, a posebno bih izdvojio Kristijana Vida, Franka Morgante i Stefano Sauris, koji su nam pomogli da postavimo visoke standarde i na pravi način predstavimo pokrajinu Friuli i grad Udine, a sve to je rezultiralo ovako velikim i značajnim priznanjem.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.