Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRCEPARAJUĆA PORUKA "Tvoje pismo je najdivinija stvar koju sam u životu pronašao"

Kada je Stiv Meršon pronašao poruku u boci tokom svoje šetnje po obali mora, poslednje što je očekivao je da nađe srceparajuće pismo koje je jedan dečak napisao svom drugu koji je preminuo.

Kada je ovaj pedestčetvorogodišnjak otvorio staklenu bocu na lokalnoj plaži na Floridi, otkrio je veoma emotivnu poruku koju je Džonatan, dečak koji pohađa peti razred, napisao svom drugu iz razreda Danijelu koji je nedavno preminuo.

"Dragi Danijele, veoma mi je žao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što si preminuo. Sada da si živ, igrali bismo bejzbol, fudbal i košarku. Bio si moj najbolji drug... Nadam se da ti je lepo sa Isusom. Tvoj najbolji drug Džonatan Tores", stoji u pismu.

Meršon je bio toliko dirnut ovim pismom da ga je uslikao i postaio na Fejsbuku uz poruku ovom dečaku. "Želeo bih da ti nešto kažem o tvom pismu hrabri mali čoveče... Pokazao si da imaš toliko ljubavi u svom srcu da to prevazilazi tvoje godine.. Tvoji roditelji, prijatelji, nastavnici, ja, moji prijatelji koji znaju da sam pronašao ovo pismo su veoma ponosni na tebe... Danijel je bio srećnik što te je imao za najboljeg prijatelja. Žao mi je što je preminuo. Džonatan, tvoja boca sa pismom tvom najboljem drugu je nešto najlepše što sam ikada pronašao", napisao je Meršon.

Meršon je dodao da će vratiti bocu sa pismom u more, ali da će ostaviti i svoju poruku kako bi je neko drugi pronašao.

"Ti si dobar čovek, Džonatane. Nadam se da će možda, samo možda, svet videti kolika je ljubav dečaka, i da svi, jedan po jedan, krenemo tim putem. Mir, mali čoveče", stoji na kraju teksta koji je ostavljen na Fejsbuku, a podelilo ga je skoro 2.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.