SRBIJA IZ SVEMIRA: Ceo Balkan prekriven snežnim oblacima (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Dec.2014, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA IZ SVEMIRA: Ceo Balkan prekriven snežnim oblacima (FOTO)

Na satelitskom snimku NASE čitavo Balkansko poluostrvo prekriveno je gustim snežnim oblacima a, meteorolozi najavljuju da će se ovaj ledeni talas zadržati danima

Meteorolozi za vreme narednih dana krive ledeni talas – ciklon koji je okovao veći deo Evrope snegom i ledom stiže a do nas je stigao preko južnog Jadrana.

Ledeni talas je rano jutros doneo snežne apdavide u celu Srbiju, pa su se tako zabeleli Beograd, Vojvodina, Užice, Moravički okrug i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sever Kosova.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, vetrovito i hladno, mestimično sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivaca i stvaranje snežnih nanosa narocito u planinskim predelima, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prema izgledima vremena za sedam dana, u Srbiji će biti hladno sa umerenim i jakim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom ispod nula stepeni (ledeni dani).

Ledeni dani popustiće do Božića, kada će biti suvo i hladno vreme.

- Najverovatnije će biti oko nula stepeni, uz jutarnje mrazeve. Za Božić se ne očekuje sneg, osim što će se pokrivač zadržati u planinskim predelima - rekao je za “Blic” Časlav Stanojević, meteorolog.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.