ŠOK U SIROTINJSKOJ ČETVRTI: Kineski milioner sravnio domove 72 porodice! Evo zašto se niko nije buni

Izvor: Kurir, 28.Nov.2014, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK U SIROTINJSKOJ ČETVRTI: Kineski milioner sravnio domove 72 porodice! Evo zašto se niko nije buni

Ksiong Šuihua odrastao je u gradu Ksinju gde su njegovoj porodici, kada su bili siromašni, pomagali brojne komšije. Kada se obogatio, Šuihua je odlučio da im se oduži

Milioner iz Kine sravnio je sa zemljom sirotinjsku četvrt u kojoj je odrastao i izgradio luksuzne stanove. Ali ne za sebe niti za prodaju, već za stanovnike s kojima je njegova porodica jednom živela.

Ksiong Šuihua (54) odrastao je u gradu Ksinju gde su njegovoj porodici, kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bili siromašni, pomagali brojne komšije. Kada se obogatio, Šuihua je odlučio da im se oduži.

Tako je za 72 poridce izgradio luksuzne stanove, a još njih 18, koje su bile posebno dobre prema biznismenu dok je bio mali, dobile su svoje vile. Projekt je vrijedan više od 5 miliona evra.

Ali, to mu nije bilo dovoljno pa svi stariji i oni sa nedovoljnim primanjima imaju još tri besplatna obroka dnevno.

"Zaradio sam više nego što mogu da potrošim. Nisam zaboravio svoje korene i uvek vraćam dugove. Želeo sam da se odužim ljudima koji su pomagali meni i mojoj porodici", izjavio je Šuihua.

(Dnevnik.hr)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.