Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMANJENJE KAZNE "Dojče banka" blizu nagodbe da umesto 14 plati 5,4 milijardi dolara

"Dojče banka" je blizu postizanja nagodbe sa američkim zvaničnicima da plati 5,4 milijarde dolara kazne zbog prodaje "toksičnih" hipotekarnih obveznica uoči finansijske krize 2008. godine, javlja agencija Frans pres, pozivajući se na izvor upoznat sa dešavanjem.

Američko ministarstvo pravde je ranije naložilo "Dojče banci" da plati 14 milijardi dolara kako bi okončala sudski spor koji se vodi po ovom predmetu, a nemački kreditor je taj iznos ocenio neprihvatljivim, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je uticalo na rast zabrinutosti u pogledu njene solventnosti.

Na vest da je "Dojče banka" blizu postizanja nagodbe sa američkim vlastima, akcije tog kreditora su u poslednjim minutima trgovanja na Frankfurtskoj berzi porasle za 5,79 odsto, oporavljajući se tako od istorijskog minimuma na koji su "skliznule" ranije danas.

Pročitajte još:

Akcije "Dojče banke" su se survale jutros na Frankfurtskoj berzi, povukavši za sobom i ostale evropske banke i svetske berze, posle vesti da pojedini klijenti povlače novac sa računa najvećeg nemačkoj zajmodavca.

Investitori su počeli da povlače sredstva zbog informacije da SAD potražuju od "Dojče banke" 14 milijardi dolara, kao i zbog oprečnih izveštaja nemačkih medija o tome da će Berlin pružiti pomoć uzdrmanoj banci ako bude potrebno, što je od ponedeljka počelo da potkopava tržišnu vrednost te finansijske institucije, prenosi Frans pres.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.