SKANDALOZAN VIDEO: Mađarska policija poručila ženama da su same krive ako ih neko siluje!

Izvor: Kurir, 26.Nov.2014, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZAN VIDEO: Mađarska policija poručila ženama da su same krive ako ih neko siluje!

Eva Cerhati, iz udruženja Žene Mađarske ujedinjene protiv nasilja, izjavila je da ovaj tzv. edukativni film sugeriše da žene ne bi trebalo da piju ili da se zabavljaju na način koji nije u potpunosti prihvatljiv muškarcima, jer je takvo ponašanje zapravo provokacija

Video koji je objavila mađarska policija kako bi edukovala učenike o prevenciji nasilja izazvao je pravu buru u javnosti. Naime, tamošnje snage reda i bezbednosti su u svom "edukativnom" videu okrivile >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << žene za zločin silovanja.

U ovom videu vidimo grupu mladih žena koje se pripremaju za izlazak. Potom odlaze u klub i zabavljaju se, uz snažnu autorsku sugestiju kako konzumiraju preveliku količinu alkohola. Na kraju jedna od njih biva kažnjena -  napada je muškarac sa kapuljačom na glavi, koji čeka žrtvu u mraku.

Dok devojka leži, pojavljuje se poruka - "Ti možeš učiniti nešto po ovom pitanju! Ti možeš učiniti nešto protiv ovoga".

Eva Cerhati, iz udruženja "Žene Mađarske ujedinjene protiv nasilja", izjavila je da ovaj tzv. edukativni film sugeriše da "žene ne bi trebalo da piju ili da se zabavljaju na način koji nije u potpunosti prihvatljiv muškarcima, jer je takvo ponašanje zapravo provokacija".

Ona je dodala da film "namerno širi neke od najgorih ideja ekstremno konzervativnog i patrijarhalnog društva" i kako zapravo daje potpuno pogrešnu sliku o tome da je tipični silovatelj nepoznati napadač iz mraka, dok se u stvarnosti većina silovanja događa od strane poznatog muškarca iz kruga porodice i prijatelja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL: Mađarska policija poručila ženama da su same krive za silovanje! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Nov.2014

Video koji je objavila mađarska policija kako bi edukovala učenike o prevenciji nasilja izazvao je pravu buru u javnosti. Naime, tamošnje snage reda i sigurnosti su u svom "edukativnom" snimku okrivile žene za zločin silovanja..Mađarska policija objavila je “edukativni” video o prevenciji nasilja,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.