ŠEŠELJ PRIVREMENO NA SLOBODI: Za sedam dana konačna odluka!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2014, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJ PRIVREMENO NA SLOBODI: Za sedam dana konačna odluka!

BEOGRAD/HAG - U roku od sedam dana znaće se da li će lider SRS Vojislav Šešelj biti privremeno pušten na slobodu.

Sudija Žan Klod Antoneti, predsedavajući pretresnog veća na suđenju Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, zatražio je od obe strane u postupku da se u roku od sedam dana izjasne o mogućem privremenom puštanju Šešelja na slobodu, potvrdio je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.

Šarović je objasnio da je sudija Antoneti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovaj zahtev uputio "s obzirom na to da je neizvesno kada bi mogla da bude doneta presuda na suđenju Šešelju, a lider SRS u pritvoru se nalazi već 11 godina".

Reč je, kako navodi Šarović, o četvrtom odlaganju izricanja presude do koga je došlo nakon što je sudija Madiale Nijang, koji je imenovan u ovo sudsko veće prošle godine, zatražio dodatno vreme da se upozna sa slučajem.

Za Šarovića je ovo krunski dokaz da su Šešelju u Haškom tribunalu prekršena prava na suđenje u razumnom roku.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

ŠEŠELJ NA SLOBODI: Za sedam dana konačna odluka o privremenom puštanju!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2014

BEOGRAD/HAG - U roku od sedam dana znaće se da li će lider SRS Vojislav Šešelj biti privremeno pušten na slobodu...Sudija Žan Klod Antoneti, predsedavajući pretresnog veća na suđenju Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, zatražio je od obe strane u postupku da se u roku od sedam dana izjasne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.