SDP: Još jednom poražena pravda i pravo

Izvor: RTS, 31.Maj.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP: Još jednom poražena pravda i pravo

Apelacioni sud u Prištini je najnovijom odlukom da ne dozvoli odbranu sa slobode lideru SDP-a Oliveru Ivanoviću, kao i da Aleksandru Lazoviću i Nebojšu Vujačiću ponovo odredi pritvor, još jednom porazio pravdu i pravo, ocenila je Građanska inicijativa SDP.
"U trenutku kada su osuđeni članovi Dreničke grupe, a formiranje Specijalnog suda za zločine OVK odloženo, očigledno je da Apelacioni sud >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovakvom odlukom želi da ublaži nezadovoljstvo među Albancima, na uštrb prava naših sugrađana", navodi SDP, prenosi Beta.
Ovakva odluka monoetničkog Apelacionog suda je i očekivana, ali je sramno ponašanje Euleksa koji nije u mogućnosti da se odupre ucenama kosovskih institucija koje koketiraju sa ekstremistima u svojim redovima.
Lazović i Vujačič optuženi su da su, kao i lider GS SDP Oliver Ivanović, Dragoljub Delibašić i Ilija Vujačić počinili najteža dela protiv Albanaca 2000. godine u Kosovskoj Mitrovici.
Ni jedan od preko 30 svedoka optužbe u dosadašnjem toku suđenja ih nije doveo u vezu sa zločinima koji im se stavljaju na teret.
Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić, ponovo su vraćeni u zatvor u Kosovskoj Mitrovici, javio je juče radio Kontakt plus.
Tim branilaca petorice Srba u procesu koji se vodi u Osnovnom sudu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici je odluku Apelacionog suda da se Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić vrate u pritvor nakon 10 dana nazvao "pravnim skandalom".
Branilac Nebojše Vujačića Žarko Gajić rekao je za Betu da je prvostepeno krivično veće imalo dovoljno argumenata i razloga da Vujačića i Lazovića pusti iz pritvora da se brane sa slobode i da je ovakva odluka Apelacionog suda u najmanju ruku "neuobičajena".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.