SARAJEVO: Uhapšen Bilal Bosnić i 15 osoba povezanih sa vehabijama?!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SARAJEVO: Uhapšen Bilal Bosnić i 15 osoba povezanih sa vehabijama?!

Privedeni se terete za krivična dela finansiranja terorističkih aktivnosti, za javno podsticanje na terorističke aktivnosti, za vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, za organizovanje terirostičke grupe

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) jutros su po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili 15 osoba povezanih s vehabijskim pokretom, među kojima je, prema nezvaničnim informacijama Federalne televizije i Bilal Bosnić, neformalni vođa vehabijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zajednice u Bosanskoj Krajini.

Akcija kodnog naziva "Damask" sprovedena je u 15 gradova u BiH. Te osobe su osumnjičene za krivična dela finansiranja terorističkih aktivnosti, za javno podsticanje na terorističke aktivnosti, za vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, za organizovanje terirostičke grupe, navodi se u saopštenju SIPA-e.

Akcija je usmerena na nalaženje dokaza koji ukazuju na povezanost uhapšenih s državljanima BiH koji učestvuju u ratovima u Siriji i Iraku na strani radikalnih terorističkih grupa i organizacija.

Po izmenjenom Krivičnom zakonu BIH, državljanima Bosne i Hercegovine je zabranjeno učešće u stranim vojnim ili paravojnim formacijama.

Podsetimo, Bilal Bosnić je poznat po video-snimcima na internetu u kojima govori protiv Sjedinjenih Američkih država i zapadnih zemalja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U policijskoj akciji “Damask” u Bosni uhapšen Bilal Bosnić

Izvor: SandzakPress.net, 03.Sep.2014

BiH – U akciji SIPA-e kodnog naziva Damask, koja se provodi jutros na širem području Bosne i Hercegovine uhapšeno je 15 osoba. Nezvanično saznajemo da su među uhapšenima Elvir Muratović, Husein Bilal Bosnić i Hamdo Fojnica. Husein Bilal Bosnić je jedan od vođa selefijske zajednice u BiH....

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.