SAHRANA SRPSKOG ALPINISTE SUTRA: Pokrenuta istraga protiv njegovog KOLEGE?

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAHRANA SRPSKOG ALPINISTE SUTRA: Pokrenuta istraga protiv njegovog KOLEGE?

Telo alpiniste Aleksandra Džavovića (30) iz Čajetine, koji je poginuo pre deset dana u nesreći u Julijskim alpima, stiglo je danas u Srbiju, potvrdio je Tanjugu otac nastradalog mladića Despot Džavović, i dodao da će njegov sin biti sahranjen sutra.

Sahrana će biti na groblju u Čajetini.

Istovremeno italijansko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv A. P. (33) zbog sumnje da je iz nehata izazvao tu nesreću, u kojoj je i sam povređen, kao i Džavovićeva verenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Marija Ðorđević (28).

Do nesreće je došlo 18. juna kada je grupa od 11 građana Srbije pokušala da osvoji vrh od 2.300 metara nadmorske visine na planini Monte Kanin u Julijskim alpima.

Foto: Facebook/Aleksandar Dzavovic

Prema dokumentu italijanskog tužilaštva u koji je Tanjug imao uvid, A. P. se sumnjiči da je nepažnjom i neiskustvom tokom planinarenja, ne obraćajući pažnju na instrukcije vodiča da se zaustavi, nastavio da se penje na vrh koji je bio pod snegom.

Dok su ostali planinari stajali kako bi se proverilo da li i dalje postoje uslovi za uspinjanje, on se najverovatnije otkačio od užeta i zauzeo vodeću poziciju u grupi, koju su, osim njega, činili Aleksandar Džavović i Marija Ðorđević. U jednom trenutku se okliznuo i survao, a za sobom povukao i ostale, čime je, kako se sumnja, iz nehata doveo do smrti Džavovića i ugrozio život Ðorđevićeve, navodi se u izveštaju tužioca Lucija Tercariola.

Foto: Facebook/Aleksandar Dzavovic

A. P. se nalazi u bolnici u Udinama i dodeljen mu advokat po službenoj dužnosti, navodi se u dokumentu tužilaštva iz Udina po čijem je nalogu dva puta je rađena obdukcija tela pokojnog Džavovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

PRENETO TELO PLANINARA Očajni otac: Mog jedinca ubio je nemar!

Izvor: Kurir, 29.Jun.2016, 06:54

...ČAJETINA - Telo planinara Aleksandra Džavovića (30), koji je poginuo 18 juna prilikom uspona na planinu Kanin u italijanskim Alpima, dopremljeno je juče po podne u porodični dom Džavovića u Čajetini..Očajni otac Despot rekao je za Kurir da je njegov sin stradao zbog nemara organizatora i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.