SAD uklonile Kubu sa crne liste

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uklonile Kubu sa "crne liste"

Sjedinjene Američke Države danas su formalno uklonile Kubu sa "crne liste" zemalja koje sponzorišu terorizam, saopštio je Stejt department.

Uklanjanje Kube sa američke "crne liste" otklanja glavnu prepreku za obnavljanje diplomatskih veza SAD i Kube posle 54 godine, navodi Rojters.

Naime, kubanski predsednik Raul Kastro nedavno je rekao da će Havana i Vašington razmeniti ambasadore kada Kuba krajem meseca bude uklonjena sa američke "crne liste" država koje sponzorišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << terorizam.

SAD su odavno, prestale da aktivno optužuju Kubu za podršku terorizmu, poseća američka agencija i dodaje da je Kuba bila jedna od četiri zemlje na pomenutoj američkoj listi zajedno s Iranom, Sudanom i Sirijom.

Američki i kubanski zvaničnici već razgovaraju o obnovi diplomatskih odnosa, što se smatra istorijskim događajem.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.