SAD: Smrtonosna tužba protiv proizvođača automobila

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: "Smrtonosna tužba" protiv proizvođača automobila

Američki potrošači podigli su, kako je nazivaju, "smrtonosnu tužbu" protiv 10 najvećih proizvođača automobila zbog potencijalnog trovanja ugljen monoksidom.

Tužba je uperena protiv svih vodećih proizvođača u auto-industriji i uključuje "BMV", "Mercedes Benc", "Fiat Krajzler", "Ford Motor", "Dženeral Motors", "Hondu", "Hjundai", "Nisan", "Tojotu", "Foksvagen" i njihove pod-brendove.

U tužbi pred saveznim sudom u Los Anđelesu navodi se da su potrošači izloženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << riziku od potencijalno smrtonosnog trovanja usled sistema za paljenje automobila bez ključa. Tužioci tvrde da je taj sistem, koji je u SAD ugrađen u pet miliona vozila, krivac za smrt 13 osoba, stradalih od posledica trovanja ugljen monoksidom.

U tužbi su opisani slučajevi u kojima su vozači slučajno ostavili vozila upaljena u garaži, što je uzrokovalo ispuštanje ugljen monoksida koji je ulazio u kuće. Oni tvrde da se smrt 13 lica lako mogla sprečiti, samo da su proizvođači u sistem paljenja bez ključa ugradili funkciju automatskog isključivanja motora automobila kada vozač nije u blizini.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.