SAD: Rusija prekršila sporazum o nuklearnim snagama

Izvor: Blic, 29.Jul.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija prekršila sporazum o nuklearnim snagama

Američka administracija je optužila Rusiju da je prekršila Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa i tražila hitne bilateralne razgovore o tom problemu.

Taj sporazum iz vremena hladnog rata, koji je ratifikovan 1988. godine, osmišljen je sa ciljem da se eliminišu krstareće rakete dometa od 500 do 5.500 kilometara koje se lansiraju sa kopna.

- Ovo je vrlo ozbiljna stvar o kojoj već neko vreme pokušavamo da razgovaramo sa Rusijom - naveo je neimenovani zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << američke administracije u saopštenju.

- Mi ohrabrujemo Rusiju da se vrati ispunjavanju obaveza iz sporazuma i eliminiše svo zabranjeno oružje na proverljiv način - rekao je zvaničnik, preneo je Rojters.

On, medjutim, nije naveo čime je Rusija prekršila sporazum.

Ali list "Njujork tajms" je u januaru objavio da je Vašington obavestio partnere u NATO da je Rusija izvršila probu krstareće rakete koja se lansira sa zemlje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Rusija prekršila sporazum o nuklearnim snagama

Izvor: Blic, 29.Jul.2014

Američka administracija je optužila Rusiju da je prekršila Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa i tražila hitne bilateralne razgovore o tom problemu...Taj sporazum iz vremena hladnog rata, koji je ratifikovan 1988. godine, osmišljen je sa ciljem da se eliminišu krstareće rakete dometa...

Nastavak na Blic...

SAD optužio Rusiju da je prekršila sporazum o kontroli nuklearnog oružja

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Jul.2014

WASHINGTON - Američka vlada je optužila Moskvu da je prekršila sporazum o kontroli nuklearnog oružja i pozvala je na hitne bilateralne razgovore o tom pitanju.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.