Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Policajci pucali u dečaka sa igračkom pištoljem

Klivlendska policija je u rekreativnom centru pucala i ranila 12-godišnjeg dečaka koji je navodno nosio igračku repliku vazdušnog pištolja, saopštila je policija. Dečak je pogođen u grudi i juče je operisan, a dva policajca su suspendovana, javlja televizija En-Bi-Si, prenosi Tanjug.

Policija je navela da su policajci došli zbog toga što je prijavljeno da je jedna osoba mahala pištoljem na igralištu u rekreativnom centru Kadel.

U dečaka su pucali kada je odbio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da podigne ruke i posegnuo za pojasom u kome je imao nešto što je ličilo na revolver. Ispostavilo se da se radi o igrački replici "vazdušnog pištolja".

Klivlendska policija je u saopštenju navela da je bila uklonjenja narandžasta oznaka po kojoj se igračke razlikuju od pravog oružja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Policija ubila 12-godišnjeg dječaka

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2014, 09:58

KLIVLEND - Policija u američkom gradu Klivlendu, u državi Ohajo, ubila je 12-godišnjeg dječaka koji se igrao lažnim pištoljem...Policija je saopštila da je policajac ispalio dva hica nakon što je dječak odbio da na naredbu policije digne ruke u vazduh...Nepoznata osoba javila je ranije policiji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.