Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2015, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S Iranom postignut sporazum o nuklearnom programu

U Beču je postignut nacrt sporazuma između Irana i šest velikih sila o iranskom nuklearnom programu, doznaje se rano jutros iz diplomatskih izvora.

Nacrt predviđa da inspektori Ujedinjenih naroda imaju pristup svim sumnjivim iranskim lokacijama, uključujući vojne.

Agencija Reuters ističe da je riječ samo o nacrtu sporazuma koji nije konačan i mogao bi biti dopunjen prije nego što ga prihvati šest sila i Iran.

Diplomati bliski pregovorima izražavaju nadu da će konačna verzija nacrta sporazuma biti odobrena danas i da će se postići dogovor.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nacrt sporazuma predviđa pristup UN-a svim iranskim lokacijama

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Jul.2015

BEČ - Nacrt sporazuma postignutog između šest velikih sila i Irana o iranskom nuklearnom programu predviđa da inspektori Ujedinjenih naroda imaju pristup svim sumnjivim iranskim lokacijama, uključujući vojne, što bi bilo zasnovano na konzultacijama između tih sila i Teherana, doznaje se iz diplomatskih...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Stoltenberg: Sporazum sa Iranom istorijski korak

Izvor: B92, 14.Jul.2015

Sporazum o iranskom nuklearnom programu između velikih sila i Irana predstavlja istorijski korak, ocenio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg..."Toplo pozdravljam dogovor koji su postigle međunarodna zajednica i Iran. Taj dogovor je istorijski korak, koji će, kada u potpunosti bude primenjen,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.