Rusija: Pronađeno 13 tona zaraženih jabuka iz Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Pronađeno 13 tona zaraženih jabuka iz Srbije

U Orlovskoj oblasti, u centralnom delu Rusije, pronađeno je 13 tona jabuka iz Srbije zaraženih opasnom štetočinom, saopštiila je danas fitosanitarna inspekcija Rusije (Rošeljhoznadzor).

Orlovski ogranak Rošeljhoznadzora saopštio je da su tri partije jabuka iz Srbije stigle na privremeno skladištenje 26. septembra.

"Specijalisti su izvršili ekspertizu robe i pronašli opasnu štetočinu kalifonijsku gusenicu u živom stanju", navodi se u saopštenju koje prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lokalni mediji.

Navodi se da ta štetočina nanosi ogromnu štetu rastinju, da je sposobna da ošteti žbunje, drveće i voćke koji rastu u Orlovskoj oblasti.

Dodaje se da pri značajnoj zaraženosti biljke mogu da uginu.

U saopštenju se ne navodi šta je učinjeno sa zaraženim jabukama.

U julu je sa skladišta u Orlovskoj oblasti vraćeno tri tone zaraženih breskvi iz Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi našli 13 tona ZARAŽENIH jabuka iz Srbije

Izvor: Blic, 28.Sep.2016

U Orlovskoj oblasti, u centralnom delu Rusije, pronadjeno je 13 tona jabuka iz Srbije zaraženih opasnom štetočinom, saopštiila je danas fitosanitarna inspekcija Rusije...Orlovski ogranak Rošeljhoznadzora saopštio je da su tri partije jabuka iz Srbije stigle na privremeno skladištenje 26. septembra..."Specijalisti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.