Rumunija će blokirati kanidaturu?

Izvor: B92, 23.Feb.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija će blokirati kanidaturu?

Beograd -- Rumunija je rešena da spreči Srbiju da dobije status kandidata ukoliko se hitno ne preduzmu konkretne mere za poboljšanje položaja vlaške manjine, saznaje Danas

Najviši srpski zvaničnici dobili su ovu vest diplomatskim kanalima iz Bukurešta koji minut pred dolazak šefa nemačke diplomatije Gida Vestervelea u Beograd, piše list "Danas".

„Rumuni su najavili blokadu kandidature zbog vlaškog pitanja. To je bacilo debelu senku pred ionako vrlo teške razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s Vesterveleom o statusu kandidata", rekli su sagovornici lista "Danas", najavljujući da će odmah stupiti u intenzivnu komunikaciju s inače prijateljski nastrojenom Rumunijom, jednom od pet članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rumunija će blokirati kanidaturu?

Izvor: S media, 23.Feb.2012

Najviši srpski zvaničnici dobili su ovu vest diplomatskim kanalima iz Bukurešta koji minut pred dolazak šefa nemačke diplomatije Gvida Vestervelea u Beograd, juče kasno po podne...Spot EU: Srbija upoređena sa Francuskom (VIDEO)..Cvetković: Srbija ispunila uslove za dobijanje kandidature..Dežer:...

Nastavak na S media...

Rumunija će blokirati kandidaturu?

Izvor: RTV Pink, 24.Feb.2012, 09:22

Rumuni najavili blokadu kandidature zbog vlaškog pitanja. . . Rumunija je rešena da spreči Srbiju da dobije status kandidata ukoliko se hitno ne preduzmu konkretne mere za poboljšanje položaja vlaške manjine, saznaje Danas.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.