Robot usmrtio radnika u Folksvagenovoj fabrici

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robot usmrtio radnika u Folksvagenovoj fabrici

Folksvagen je saopštio da je u njihovoj fabrici u Baunatalu, oko 100km od Frankfurta, robot usmrtio radnika tako što ga je uhvatio i zgnječio uz metalnu ploču.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

22-godišnji radnik Folksvagena je život izgubio u ponedeljak, a bio je član tima

Prodajete polovni automobil?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Postavite besplatan oglas.

koji je postavljao stacionarnog robota, rekao je govornik Folksvagena Heiko Hilvig.

U zvaničnom saopštenju nemačke firme se navodi da je do nesreće došlo ljudskom greškom, a ne zbog problema sa robotom koji je programiran da izvršava različite zadatke tokom procesa sklapanja. Mašina obično radi u ograđenom prostoru, a glavna funkcija joj je hvatanje i manipulisanje automobilskim delovima.

U trenutku kada se incident dogodio, u prostoriji je bio prisutan još jedan radnik koji nije zadobio nikakve povrede, navodi se u saopštenju, a Folksvagen nije objavio više detalja pod napomenom da istraga traje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.